3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kurtarmaya gittiler mahsur kaldılar

Zonguldak'ta kapalı köy yollarını açmaya çalışan bir greyder, üstü kapatılmayan su kanalına düştü. Karda yaklaşık 3 saat mahsur kalan greyder, diğer iş makinesi ve karla mücadele ekiplerinin gelmesi ile kurtarıldı.

Zonguldak'ın merkezine bağlı Karapınar köyünün kar nedeniyle kapanan yollarını açmak için çağrılan Zonguldak İl Özel İdaresi İmar Müdürlüğü'ne ait iş makinesi, köy içerisinde bulunan üstü kar kaplanan su şebekesine düştü. İçinde bulunan 2 personel ile birlikte greyder, yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucunda kurtarılamayınca, çevre köylerdeki kapalı köy yollarını açan diğer ekiplerden yardım istendi.

Diğer iş makineleri ve ekiplerin de gelmesi ile kurtarma çalışmalarına hız verildi. Önce yerdeki karlar küründü. Daha sonra su kanalına düşen greyder, diğer iş makinesine bağlanarak kurtarılmaya çalışıldı. Kurtarmak için gelen iş makinesi, kanala düşen greyderi kurtarmaya çalışırken, aynı kanala düşme tehlikesi atlattı. İmar Müdürlüğü Merkez Şantiyesi Şefi Kemal Çiçek'de, içme suyu şebekesinin üzerinin doğru kapatılmamasına tepki gösterdi.

Çiçek, "Köylü zincir takılmadan yola çıkıyor. Sonra da 'yol kapalı' diye ekip çağırıyor. İçme suyu kanallarının üstü kapanmıyor. Makineler sığmıyor ama 'yol açılsın' isteniyor. Yardım istiyoruz, köylüler yardım bile etmiyor" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Güçlükle toplanan köylülerin de yardımıyla greyder, yaklaşık 3 saat sonra düştüğü kanaldan kurtarılabildi. Mahsur kalan personel, kar kalınlığını 70 santimetreye ulaştığı köyden saatler sonra kurtarılmanın sevincini yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 10:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?