3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Lösemili çocuklar yararına kermes

Zonguldak'ta, lösemili ilköğretim okulu öğrencisi Eren Çöğendez (12) yararına, Kent Konseyi ve okuduğu okulun aile birliği tarafından kermes düzenlendi.

Türkiye Eğitim Derneği (TED) Koleji 7. sınıfta okuyan Eren Çöğendez, 8 yaşında yakalandığı lösemi hastalığıyla mücadelesine öğretmenleri ve arkadaşlarının desteğiyle devam ediyor. Eren için, TED Koleji Okul Aile Birliği ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen kermese, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın eşi Sevgi Gonca, Zonguldak Defterdarı Şerafettin Avşar, çok sayıda daire müdürü, öğretmen ve veliler katıldı.

4 yıldır Türkiye'de tedavi edilen Eren Çöğendez'in, tedavisine devam edilmesi ve 18 yaşındaki ablasından ilik nakli için ailesiyle birlikte ABDye gittiğini belirten Okul Aile Birliği üyesi Nilgün Çeten, "Eren yaklaşık 4 yıldır Türkiye'de lösemi tedavisi görüyor. Türkiye'de tedavisinin mümkün olmaması nedeniyle ABD'ye gidiyor. Ablası ve ailesiyle birlikte ABD'ye giden Eren Çöğendez'e ablasından ilik nakli yapılacak. Tedavi sürecinde 700 bin dolar civarında para gerekecek olması nedeniyle kermes düzenledik. Umarım tedavisi başarıyla sonuçlanır ve eski günlerine tekrar geri döner" dedi.

Kermeste, veliler tarafından yapılan hamur işleri satışa sunuldu. Elde edilecek gelir ise Eren Çöğendez'e verilecek.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 14:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?