3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Mangalın konuğu Atilla Çınar

Karaelmas Gazeteciler Derneği tarafından geleneksel hale dönüştürülen Mangal sohbetlerine bu hafta konuk olarak Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar katıldı.

Mangalda tavuk pişiren Çınar, gazetecilerin merak ettiği tüm konularla ilgili soruları açık yüreklilikle cevap verdi.

Mangal sohbetine Çınar ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav'ın yanı sıra, ulusal ve yerel medyanın temsilcileri ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Banvit Piliç'in sponsorluğunda yapılan mangalda gazetecilerle tavuk pişiren Çınar, Zonguldak'a gelişinin ilk yıl dönümünü gazetecilerle birlikte kutladı. Zonguldak'taki ilk yılını değerlendiren Atilla Çınar, gazetecilerin merak ettiği soruları da açık yüreklilikle cevapladı.

TEFECİLER...

Bazı olaylarda zamana gereksinim olduğuna da işaret eden Atilla Çınar, "Tefecilik olaylarında tanık olmazsa işiniz zor olur. Delil olmadığı takdirde hep konuşuruz. Tefecilik var mı var. Ama tanık bekleme diye bir olayımız da olamaz. Bizim hiçbir şekilde vatandaşa mazeret sunma gibi durumumuz da yok. Sokaktaki bekçi düdük çalarken uyuyanlara ve mazlumlara güven, suçluları ise caydırır. Polisimiz de herhangi bir olayda her aşamayı savcılığa bildirmek ve o talimata göre hareket eder.

Biz hep birlikte hukuk çizgisinde suçluların üzerine gitmeliyiz. Tefeciler ile mücadelede vatandaşın nasıl mücadele ettiğine de bakmak lazım. Mağdur olan müracaatta bulunmalı. Devlet bu konuda aciz değil. Bizim suçla nasıl mücadele ettiğimizi yakında göreceksiniz. Hukuk sisteminde lafla suçlama yapılmaz. Delilleri ortaya koyacaksın. Dosya delillerle konuşmalıdır ki, 'ben yapmadım, yapmıyorum' diyen tefecinin iddiaları geçerli kabul edilmesin. Bir dantel gibi işleyeceksin dosyayı. İlmik ilmek delillerle dolduracaksın. Devlet delillerle gider işin üzerine. Kimse hayal peşinde koşmasın. Olay delildir, delillerdir. Bunun için de sabır gerekir" dedi.

TRAFİK SORUNLARI.....

İl merkezinde trafik ekiplerine temin edilen 5 kamera ile trafik kurallarını çiğneyenlerin tesbit edildiğini ve böylelikle itirazın ortadan kaldırıldığını da kaydeden Çınar, "her şeyi trafik polisiyle çözemezsiniz. Yollar, kavşaklar, sinyalizasyon aynı. Araç sayısı artıyor. Peki bunları yapması gerekenler yıllardır ne yaptılar. Yol mu genişlettiler, yedek yollar mı yaptılar?" diyerek sorunun tüm kurum ve kuruluşlar tarafından ele alınması gerektiğine söyledi.

UYUŞTUCU....

Gençlerin uyuşturucu tuzağına düşmemesi için, önce ailelerin, öğretmenlerin büyük sorumlulukları bulunduğunu belirten Atilla Çınar, gençlerin bu tür tekliflere "hayır!" diyebilmesi için ilgili ilgisiz toplumun her kesiminin sorumluluk içinde duyarlı olmasını ön tedbir olarak gördüğünü ifade etti.

İKBAL PEŞİNDE DEĞİLİM....

Gazetecilerden seviyeli eleştiriler beklediğini de söyleyen Emniyet Müdürü Atilla Çınar, 6 çocuklu bir polis babanın oğlu olduğunu, görevi gereği eve gelemeyen babasını görmek için karakola gittiğini ve bu havayı teneffüs ederek büyüdüğüne işaret ederek şunları söyledi: "İnsanları vatandaşları seviyorum. Ben polis çocuğuyum. Mesleğimizde can arkadaşlarımı kolumda şehit verdim, kurşun yedim. Hayat şartları insanı değiştiriyor. Önemli olan yüreğimizin sesidir. Dışarıdan sert görünüyorsam kimse kusura bakmasın."

Çaycuma Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasının siyasi bir baskı veya tavassuttan kaynaklanmadığını ve tamamen özel bir durum olduğunu, bu tür kararların kimi zaman görevlinin yıpranması veya yıpratılmasını da önlediğini vurgulayan Çınar, "Keşke yaşanan aksaklıkların çaresi ben olabilsem. İnanın tüm imkanlarımı kullanırım" dedi

Çınar açıklamalarını su sözlerle tamamladı; "Ben asla ikbal peşinde olmadım. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Abi şehit edildikten sonra bu ilde görevlendirildim ve tüm suçluları delilleri, silahları ile birlikte yakalayıp adliyeye sevk ettik, ceza aldılar. Biz işimizi yaparız. Yani, ikbal uğruna her şeye katlanmak zorunda değiliz. Biz, bir şeyler için bir şeylere katlanmayız.."

Serhat Demir - Kenthaber / Zonguldak
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 19:03:45
Güncelleme :13 Mart 2006 Pazartesi 19:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?