4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mumcu'nun ağabeyi sitem etti

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun avukat ağabeyi Ceyhan Mumcu, Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

Mumcu, Uğur Mumcu ve diğer gazetecilerin öldürülmesiyle basındaki düzeyin değiştiğini öne sürerek, "Egemen güçler ulusal basını susturmakta. Gazeteciler artık bildiklerini yazmaktan, patronlar ise yayınlamaktan korkmakta. Uğur Mumcu gibi gazeteciler devletten kredi almaz, hiçbir kuruluşun yönetim kurulu üyesi olmazdı" dedi.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 13. yılı nedeniyle Demokrasi Platformu'nun düzenlediği etkinliklere katılmak üzere Zonguldak'a gelen ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Uğur Mumcu'nun kendisi gibi hukukçu olan kardeşi Ceyhan Mumcu, Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaretinde Başkan Osman Sav, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerden Zonguldak hakkında bilgi aldı. Mumcu, Türkiye'de ulusal basının işlevini yerine getiremediğini savunarak, "Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yine iş sizlere, Anadolu basınına düşmektedir" dedi.

Ceyhan Mumcu, "Eskiden gazeteci vardı, gazete vardı. Şimdi işlevinden uzaklaştı. Hortumculuğun dayanağı oldu. Anadolu basınına çok işler düşüyor. Haber alma özgürlüğü yok olmuş durumda. Türkiye'de çok büyük halk olayları var. Ancak, İstanbul basını bunları duymuyor, görmüyor. Egemen güçler ulusal basını susturmakta. Gazeteciler artık bildiklerini yazmaktan, patronlar ise yayınlamaktan korkmakta. Uğur Mumcu gibi gazeteciler devletten kredi almaz, hiçbir kuruluşun yönetim kurulu üyesi olmazdı. Gazeteci, insanlık adına çalışan kişidir. Mumcu gibi insanlar, basındaki etik değerleri oluşturan kişilerdir. Türkiye'de bu cinayetler hala aydınlatılmamıştır. Tetikçilerin yakalanmış olması, cinayetin aydınlatılması demek değildir. Bu tetikçilerin arkasındaki egemen güçler ortaya çıkmalı" şeklinde konuştu.

Uğur Mumcu'nun, uğradığı bombalı saldırıda öldürülmesine ilişkin görülen davanın hükümlüsü Mehmet Ali Tekin'e, İstanbul Valiliği tarafından maddi yardımda bulunulmasıyla ilgili de konuşan Ceyhan Mumcu, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu adamların hesaplarında trilyonlar bulundu. Bu adamların aldığı paralar biliniyor. Küçükçekmece Kaymakamı Osman Ebiloğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Devletin kaymakamı bunları bilmiyor mu? Devletin örgütleri bu adamları yakaladı ve bunlarla ilgili her türlü doküman devletin elinde var. Bir kaymakam nasıl böyle davranabiliyor? Böyle saygısızlık olabilir mi? Bunu kabul etmek mümkün değil" diyerek tepkisini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 16:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?