4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ramazanda açgözlü esnafa dikkat

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Ramazan ayı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşları ile esnaf ve vatandaşları, gıda maddelerine zam ve yapılan yardımlar konusunda uyardı. 

Ali Topaloğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da temel gıda maddelerine zam yapıldığını ve açıkgöz esnaf ve tüccarlar tarafından reklam amacıyla paketler hazırlanarak dar gelirlilere anlı şanlı bir şekilde ulaştırıldığını kaydetti.

Kamu kurum ve kuruluşların da olanaklarını kullanarak yardımlarda bulunduğunu, bunu ise doğru bulmadığını kaydeden Topaloğlu, "Bazı açıkgöz esnaf ve tüccar, yoksul ve dar gelirlilere yardım amacıyla paketler hazırlıyor. Bunları anlı şanlı bir şekilde ilgili ve yetkililerle onlara ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu şekilde kendi reklamlarını yapıyorlar. Daha sonra da şehrimizin bir yerine yardım edenlerin listesi asılıyor. Bu davranış biçimi utanılacak bir davranış şeklidir. Kamu kurum ve kuruluşlarının olanaklarını kullanarak yardım yapmak ayıptır. Zaten bu kuruluşlar yurttaşların vergisiyle hizmet vermektedirler. Diğer yandan esnaf her şeye Ramazan ayında zam yaparak, yoksul ve dar gelirli insanların inançlarını yerine getirmelerini zorlaştırıyor. Dernek olarak bu gibi olumsuzlukların bu yıl yaşanmaması için esnafımıza ve ticaret erbabımıza çağrı yapıyoruz. Ramazan'da zam yapmayın. Hatta fiyatları aşağıya çekin. Kamu ve yerel yönetimler her türlü reklamdan uzak durarak, yoksul ve dar gelirli insanların rahat bir ramazan geçirmesini sağlayın" dedi. 

EKMEK VE PİDEYE ZAM YOK

Zonguldak'ta, Ramazan ayı nedeniyle ekmek ve pideye zam yapılmayacağı bildirildi.
Zonguldak Fırıncılar, Simitçiler ve Pastacılar Odası Başkanı Tekin Şanal, bu yıl da 330 gram pidenin 60 YKr'den, 200 gram ekmeğin 30 YKr'den satılacağını belirtti. Tekin Şanal, "Pideyi 2004, ekmeği ise 2003 fiyatından satmaya devam ediyoruz. Ramazan ayı nedeniyle de ekmek ve pideye zam yapmayacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 09:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET ÇİMENCİ IP: 85.98.134.xxx Tarih : 26.09.2006 16:57:08
SAYIN YETKİLİLERİ ÇOK ACİLEN ÖNLEM ALMAYA ÇAĞIRIYORUM DEVREKTE RAMAZAN PİDESİ 1.25 YTL GİBİ ÇOK FAHİŞ BİR FİYATLA SATILIYOR.WALLA PİDE ALAMIYORUZ KİM ÖNLEM ALACAKSA DURUMA EL ATMASINI RİCA EDEYORUZ SAYGILARIMLA