4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sendikalardan Akın'a tepki

Zonguldak'ta çeşitli sendika ve dernekler, CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın'ın, "Hafızlık", "Peygamber Efendimiz'e Mektup", "Kur'an-ı Kerim" ve "Ezan okuma" yarışmalarıyla ilgili öğrenci ve öğretmenlerin davet edilmesini eleştirerek, yazılı önerge vermesini eleştirdi.

Zonguldak'ta yapılacak olan, "Peygamber Efendimiz'e Mektup", "Hafızlık", "Kur'an-ı Kerim" ve "Ezan okuma" yarışmalarına Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmen ve öğrencilerin katılmasına izin vermesine tepki göstererek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yazılı olarak soru önergesi veren CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın'a 17 dernek ve sendika yöneticileri, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla demokratik ve laik düzene saldırıda bulunmakla suçladı.

Zonguldak Eğitim Bir-Sen'de biraraya gelen 8 sendika, 9 dernek yöneticisi Milletvekili Akın'ın tutumunu eleştirerek, "Harun Akın'ın amacı ne?" diye sordu. Yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı meslek liselerinin yaptıkları etkinliklere öğrenci ve öğretmenlerin davet edilmesi her zaman yapıla gelen bir uygulamadır. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce Türkiye genelinde İmam Hatip Liseleri öğrencileri arasında yapılacak "Hafızlık", "Kuran-ı Kerim Okuma" ve "Ezan Okuma" yarışmaları düzenlenmiştir.

Daha önce ilimiz okullarında öğrencilere dağıtılan karnelerden Atatürk silüetinin silindiğine dair çıkan haberler neticesinde yapılan idari soruşturma sonucunda, olayın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarından kaynaklanmadığı, karnelerin Milli Eğitim Yayınevi tarafından basılarak okullara verildiğinin tespit edilmesine rağmen, ilgili milletvekilinin geçmiş bir olayı çarpıtarak yeniymiş gibi gündeme getirmesi vekilin amacı ortaya koymaktadır" denildi.

17 dernek ve sendika yöneticisinin imza attığı açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:
"İlgili milletvekili geçmişte iftira ve karalama olduğu açıkça belli olan olayları da hafızlık yarışmasına bağlayarak, 'Çocuklarımız karanlık düşüncelere doğru yönlendiriyor' diyerek olaylara çarpık bakışını ortaya koymuştur. 'Peygamberimize mektup' yarışmasını düzenleyen derneğin yazısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir üst yazı ile bildirilmiş olup, bu noktada milletvekilinin dikkatini de çekerek ilgili yönetmeliği belirtmek istiyoruz. 31.01.2005 tarih ve 25699 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği 22/e bendine göre Bakanlık dışında kalan kurum ve kuruluşlarca düzenlenecek il düzeyindeki yarışmalara katılım valiliğin iznine bağlanmıştır. Bu konuda izin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün değil il valiliğinindir."

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 22:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?