2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

SSK mevzuatı ve uygulamaları

Zonguldak'ta, Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, SSK mevzuatı ve denetim uygulamaları konusunda seminer verildi.

SSK Zonguldak İl Müdürlüğü, SSK Voleybol İhtisas Kulübü Zonguldak Şubesi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şubesi işbirliğiyle Mer Otel'de yapılan seminere, Zonguldak Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, SSK Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, SSK Voleybol İhtisas Kulübü Genel Başkanı ve SSK Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Şahin, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin Toros ile TSO üyeleri katıldı.

Seminer öncesinde yapılan konuşmalarda, Türkiye'deki sosyal güvenlik uygulamalarının ilk defa Zonguldak'ta başlaması nedeniyle sigortalılık bilincinin geliştiğini kaydeden Zonguldak SSK İl Müdürü Muharrem Demirci, "İlimizdeki sigortalılık bilinci diğer illere örnek olmalıdır. SSK kapsamındaki toplam nüfusun ülke nüfusuna oranı yüzde 29.7 iken, bu oran ilimizde yüzde 99'dur. İlimiz insanı için sigortalı olmak bir erdem, olmamak ise bir eksikliktir. SSK istatistik yıllığına göre ilimiz sigortalı kapsamındaki nüfus toplamı yönüyle ilk 10 il, tahakkuk ve tahsilat yönüyle ilk 8 il, iş kazası yönüyle ilk 5 il arasında yer almaktadır. En fazla emeklinin yaşadığı 6. il, meslek hastalıkları yönüyle de birinci ildir" diye konuştu.

SSK'nın son yıllarda sanal sigortacılıkta büyük bir atılım yaptığını da söyleyen Demirci, "e-devletin alt yapısını oluşturan e-bildirge projesi ile işveren, muhasebeci ve mali müşavirlere aylık bildirgelerini ve sigortalı tekrar işe giriş bildirgelerini internetten gönderme imkanı sağlanmıştır. e-borcu yoktur projesi uygulamaya konulmuş, işverenler bu proje ile internetten borcu yoktur yazılarını alabileceklerdir" dedi.

Konuşmaların ardından Sigorta Müfettişi Cevdet Ceylan "Sigorta teftiş, kontrol ve denetlemeleri" konusunu, SSK Başkanlık Danışmanı ve Sigorta müfettişi Ali Pekten, "İş kazaları ve soruşturulması" konusunu, İstanbul Sigorta Müdürü ve Sigorta Başmüfettişi Mustafa Kuruca ile SSK Sigorta Teftiş kurulu İstanbul 1 Nolu Grup Başkanı ve Sigorta Başmüfettişi Ali Tezel "Sonradan verilen prim belgeleri soruşturma yöntemleri, tehlike sınıf ve dereceleri, ihbar ve şikayetler hakkında yapılacak soruşturmalar, sigortalı hizmet kazandırma bilgi ve belgeleri" konularını anlattı.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 15:23:42
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 15:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?