4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Telefon ölümden kurtardı

Havaların soğuması ile artan kar ve tipili havalar soba gazından zehirlenmeleri de beraberinde getirdi.

Son bir haftada Gaziantep, Çorum, Kahramanmaraş ve Kayseri'de yaşanan soba zehirlenmelerinden toplam 12 kişi hayatını kaybederken, bir soba zehirlenmesi de bugün Zonguldak'ta yaşandı. Yaşlı ve hasta babasını İstanbul'a tedavi için götüren Mehmet Cin, İstanbul'dan eşini defalarca aramasına rağmen telefonu açan olmadı.

Durumdan şüphelenen Mehmet Cin, baldızını arayarak eşi Hava Cin ve 6 yaşındaki kızı Esra Cin'e bakmasını istedi. Tepebaşı mahallesi Ahmet Galatalı sokakta yaşanan olayda Hava Cin ve küçük kızı Esra'yı baygın görünce hemen Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan anne-kız, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Hemşireler, küçük Esra'nın kendine gelmesi için büyük çaba sarfederken, annenin yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikeyi atlamadığı belirtiliyor.

Olaydan bir önceki akşam Hava Cin'e misafirliğe gittiklerini belirten Zülfikar Tabak, "Ben uzaktan halaları oluyorum. Akşam misafirliğe gitmiştik. Ben Hava'ya 'fırtınaya dikkat edin, sobayı kontrol edin' diye uyarmıştım. O da 'tamam ben dikkat ederim' demişti. Eşi de babasını İstanbul'a hastaneye götürmüştü. Oradan evi ısrarla arıyor, evden telefona bakan olmayınca şüpheleniyor ve baldızını arıyor. Eve geliyorlar, kapıyı açan olmayınca balkon camını kırarak içeri giriyorlar. Baygın görünce hastaneye getiriyorlar. Eşinin içine mi doğdu bilmiyorum; ama onun araması belki de anne ve kızını kurtaracak" dedi.

Olayı haber alan Mehmet Cin ise Zonguldak'a gelmek üzere yola çıktı.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 15:47:00
Güncelleme :23 Ocak 2006 Pazartesi 18:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?