2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Türk-İş'in bildirisi tüm işyerlerinde okundu

Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, hazırlanan bir bildiri madencilere okundu. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileri bu sabah madencilere Türk-İş tarafından hazırlanan bildiriyi okudu. Madencilere okunan bildiri ile hükümet bir kez daha uyarılırken, 3 Ekim sonrası çeşitli eylemlerin yapılacağı açıklandı.

Sendika yöneticileri tarafından okunan bildiride, "Türkiye, Ulusal Kurtuluş Savaşı verdiğimiz o kötü günlerden daha zor şartlarda değildir. Türkiye, kendi halkına güvenerek ve kendi zenginliklerini değerlendirerek bütün bu sorunları aşabilecek olanaklara sahiptir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak hükümeti bir kez daha uyarıyoruz" denildi.

Sendika yöneticileri Türk-iş Bildirisi'nin okunmasının ardından TTK ile ilgili gelişmeler hakkında da bilgi verdi. TTK'nın en büyük sorunun işçi açıkları olduğuna dikkat çekilerek, yeterli işçi olmadığı için TTK'nın tarihinin en düşük üretimini gerçekleştirdiği vurgulandı ve işçi açıklarının biran önce giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

TTK ile ilgili bölümde şu görüşlere yer verildi; "Sizlerin olağanüstü gayreti ile TTK ayakta duruyor. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almakta bile güçlük çektiğimizi, Türkiye'nin ihtiyacı olan taşkömürünü Zonguldak'tan karşılayabilmek için işçi açıklarının acilen giderilmesi gerektiğini tüm ilgililere anlatıyoruz. TTK yönetimi de işçi talebinde bulunmasına rağmen her hangi bir gelişme olmadı".

Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun 14 Eylül 2005 tarihinde yaptığı toplantıda alınan karar gereği, hazırlanan bildiri Türk-İş'e bağlı tüm işyerlerinde okunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 15:48:49
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 15:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?