4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ukrayna Büyükelçisi'nden ziyaret

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Dr. Olexandır Mischenko, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ekonomik gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. 

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, "Büyükelçimizi Zonguldak'ta bir kez daha ağırlamaktan mutluluk duydum. Kendisiyle ilimizi ve Ukrayna'da ki arkadaşlarımızı ilgilendiren bazı konular hakkında görüşme fırsatı bulduk. Ukrayna'nın Kerson şehri ile Zonguldak'ın kardeş şehir ilişkisi var. Biz de bu ilişkiyi daha da geliştirmek, yeni halkalar eklemek ve iki ülke arasında ekonomik ve kültürel gelişmeleri daha da hızlandırmak için çok güzel bir ortam oluşturduk. Bunun devamı için el birliğiyle hareket edeceğiz" dedi. 

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Dr. Olexandır Mischenko ise, "İlişkilerimizi ekonomik açıdan daha da güçlendirmek istiyoruz. Bugün 3 şirket Ukrayna ile Zonguldak arasında gemi seferleri düzenlemektedir. Bu şirketlerin ikisi Türk, biri Ukraynalı'dır. Ukrayna şirketi ek bir sefer daha yapmak istiyor" diye konuştu. 

Büyükelçi Mischenko, iki ülke arasındaki ilişkilerin sadece Kerson kenti ile sınırlı kalmasını istemediklerini de söyleyerek, "Başka bir kent ile de kardeşlik anlaşması yapmayı düşünüyoruz. Üniversite ile de bir anlaşma yapılabilir. Şu anda olduğu gibi gelecekle ilgili planlarımız var" dedi.
Vali Yavuz Erkmen, ziyaret sonunda Mischenko'ya şilt takdim etti.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 17:26:52
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 17:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?