4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali toplantıyı terketti

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin 39. Olağan Genel Kurulu'nda SES Zonguldak Şube Sekreteri Özgür Nizam'ın konuşması sırasında "Türkiye halkları" kavramını kullanmasına tepki gösteren Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, toplantıyı terk etti. Nizam ise kelimeleri tartarak kullandığını öne sürerek, "Yanlış anlaşılma değil, vali yanlış anladı" diye konuştu.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin 39. Olağan Genel Kurulu'nda tartışma çıktı. SES Zonguldak Şube Sekreteri Özgür Nizam konuşmasında "Türkiye halkları" kavramını kullanınca, bunun ne anlama geldiğini soran Vali Erkmen, "Türkiye'nin halkları kelimesini açıklayacak. Ben ya burada kalacağım, ya buradan gideceğim, böyle şey olmaz. Burası demokratik platformdur. Burası siyasi bir kürsü değil" diyerek tepki gösterdi.

Özgür Nizam'ın konuşmasını protesto eden Vali Erkmen, kongrenin yapıldığı salonu terk etti. Vali Erkmen ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca da sinirlenerek salonu terk etti.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şube Sekreteri Özgür Nizam ise, gazetecilerin soruları üzerine, "Konuştuğum bütün kelimeler demokratik hakkımızdır ve Türkiye'deki demokratik kurallar içerisinde çok kolay konuşabileceğimiz şeylerdir. Sayın Valimiz neden böyle bir tepki koydu, algılayabilmiş değilim. Belki ilk başta sürgün nedeniyle söylediğim teşekküre bozulmuş olabilir. Arkasından konuşmamın bitimime doğru 'Üreten biziz, yöneten de biz olacağız' kelimeleri onu rahatsız etmiş olabilir.

Veya kendisinin dediği, şöyle bir cümle söyledim konuşmamda; 'Türkiye madenleri Türkiye halklarının ve dünya halklarının malıdır, metalaştırılamaz, özelleştirilemez.' Kendisi bana 'halklarla' neyi kastettiğimi sormuştu, ben de 'Sayın başbakanın kastettiğini kastettim' dedim. Biz bunu tüm demokratik açımlarda kullanan bir örgütüz. Demokrasi, karşı fikirlere saygı gösterme kültürüdür. Kelimeleri gayet tartarak, doğru kullandım. Yanlış anlaşılma değil, yanlış anladı. Salondakiler alkışlayarak konuşmama destek gösterdi. Bir tek vali yanlış anladı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 10:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?