2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Vali'den 'büyük düşünün' çağrısı

Zonguldak'ın en büyük hastalığının küçük olaylara takılıp kalınması olduğunu ifade eden Vali Yavuz Erkmen, uzun vadeli düşünülmesi ve hedefli olunması gerektiği belirtti.

Zonguldak'ın en büyük hastalığının küçük olaylara takılıp kalmak olduğunu ifade eden Vali Yavuz Erkmen, "Kendimize hedef koymamız lazım. Tren Ferisi başladı. Karayolları duble olacak. Havaalanı açılacak. Liman büyüyecek. Zonguldak bir ticaret merkezi olacak. Dersaneler tamamlanacak. Arkasında sanayi oluşacak. Doğalgaz gelecek. Kömüre bağımlılıktan kurtulacağız. Sektör çeşitlenecek. Hizmet sektörünün merkezi olacağız" dedi.

Hayal kurmadan başarılı olunamayacağını söyleyen Vali Erkmen, "Şimdi bir şey yok diyenler, uzun vadeli düşünmelidir. Bir şeyler yapılıyor ama bunun meyvesini hemen görmek mümkün değil. Projeler olgunlaştıkça görülecektir" diye konuştu.

Zonguldak Limanı'nın genişletilme projesinin hazırlanmaya başlandığını ifade eden Erkmen, Baklaya ve Fener'den birer mendirek çıkarılacağını kaydederek, yap-işlet-devret modeli ile yapılacak işe 2-3 firmanın talip olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 13:00:15
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 23:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?