3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vatandaşların alt geçit tepkisi

Zonguldak'ın Çaydeğirmeni Beldesi merkezinden geçen D-100 Karayolu üzerindeki alt geçidi sürekli su basması nedeniyle yayalar, karayolu üzerinden karşıya geçiyor.

D-100 Karayolu Yeni Mahalle mevkiinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan birçok öğrenci ve vatandaşın trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle yaklaşık bir yıl önce alt geçit yapıldı. Altından dere yatağı ve kanalizasyon hattı geçen ve sürekli su basan alt geçit, okul ve caminin bulunduğu yaka ile evlerin bulunduğu yakayı birbirine bağlıyor. Yetkilileri birçok kez uyarmalarına rağmen çözüm alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar, alt geçidin kullanılabilmesi için sal yapılmasını istedi. Yaşanan kazalardan korktukları için çocuklarını okuldan kendilerinin aldığını belirten veliler, "Burada meydana gelen ölümlü trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için alt geçit yapıldı. Ama trafiğe verdiğimiz canlar bitmedi. Alt geçidi, sürekli su içinde olması nedeniyle kullanamıyoruz. Birkaç gün önce camiden dönen birini daha kaybettik. Bölgemizdeki trafik kazasındaki ölümler normal ölümlerin önüne geçti. Bir an önce çözüm getirilerek, acılarımız dindirilmelidir" diyerek tepki gösterdi.

Okula D-100 Karayolu'ndan geçerek gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen öğrenciler ise, "Karşıdan karşıya geçmekten korkuyoruz. Bazen dalgın oluyoruz, koşarak aniden yola atlayan arkadaşlarımız da oluyor. Alt geçit yapıldı, ama doğru dürüst kullanamadık. Bize en azından bir sal yapsınlar öyle karşıya geçelim" diye konuştu.

Serhat Demir-Kenthaber/Zonguldak
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 17:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Aloglu IP: 84.154.101.xxx Tarih : 15.05.2006 00:28:43
Bu yolu yapan mütahittin yaptiklari yetti artik. Bu adami kimler koruyor.devlet nerde. Lütfen Su Adrese bakin http://www.blogcu.com/caycumali