4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Zonguldak yatırımcı bekliyor

Zonguldak'a yatırımcıyı çekebilmek için mücadele ettiklerini belirten Vali Yavuz Erkmen, "Yatırımcının bölgeye gelmesi için bütün imkanlarımızı seferber ederiz. Yeter ki yatırımcı gelsin" dedi.

Yatırım için yer arayan herkesle görüştüğünü ve bölgeye yatırım konusunda ikna etmeye çalıştıklarını dile getiren Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak'a yatırım yapanın pişman olmayacağını vurguladı. Erkmen, "Hyundai otomobil firmasının peşinden koştuk. Ben ekonomi gazeteleri, ekonomi dergileri ve ekonomi programlarını takip ediyorum. Bir yatırımcı bulduğumda yetkililerle görüşüp bölgemize yatırım yapmaları konusunda onları ikna etmeye çalışıyorum. Renault firmasının peşine düştük. Genel Müdürü buraya geldi. İncelemede bulundu. İstanbul'a döndüğünde gazetecilere Zonguldak'a yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi" dedi.

Enerji ve sigorta gibi konularda Zonguldak'ın engellerinin olduğunu ifade eden Vali Erkmen, "Bölgemizin stratejik durumu var. Ancak teşvikli iller kapsamında olmamamız engelimiz. Özel sektör hammadde varsa bölgeye yatırım yapar. Yoksa yapmaz" diyerek özel sektörün gelmesi için şartları oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kalkınma ajanslarının bir şans olacağını kaydeden Vali Erkmen, 2007'de kalkınma ajansı kurulacak 3-4 il arasına girmek istediklerini açıkladı. Erkmen, "Bölgesel yatırımların çabuklaşması açısından önemli bir olay. Kalkınma ajanslarına genel bütçeden, özel idare bütçelerinden, ticaret odalarından kaynak aktarılacak. AB fonlarından yararlanma imkanı olacak. 2006 yılında 3-4 ile kalkınma ajansı kurulacak. Zonguldak olarak bu iller arasında yer almak istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 17:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?