3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Zonguldak'ta hayvanlar aşılanıyor

Zonguldak'ta Kurban Bayramı öncesinde hız verilen şap aşılama çalışmaları sürüyor. 20 günlük periyotta 25 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığı bildirildi. 

Zonguldak Hayvan Sağlığı Şube Müdür Vekili Veteriner Hekim Ali Özçelik, hayvan hareketlerinin arttığı Kurban Bayramı öncesinde başlanılan şap aşılama çalışmalarında 20 günde 25 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvana şap aşısı yapıldığını kaydetti. Özçelik, 30 Nisan tarihine kadar sürecek olan aşılama kampanyası çerçevesinde 70 bin doz şap aşısı yapmayı hedeflediklerini söyledi. 

Bu periyotta 2 bin 500 kedi ve köpeğe kuduz aşısı yapıldığını vurgulayan Ali Özçelik, "Ayrıca geviş getiren hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesi yönetmeliği kapsamında 20 gün içerisinde 5 bin civarında büyükbaş hayvana küpe takılarak kayıt altına alındı. 2000-467 sayılı genelge doğrultusunda bugüne kadar 123 bin 800 büyükbaş hayvan kayıt altına alındı. Kurban bayramının yaklaştığı bu günlerde hayvan hareketlerinde artış gözlenmesi hastalık riskleri de artırmaktadır. Bu sebeple halkın şap aşısına ve hayvanların küpe takılmasına gerekli ilgi ve alakayı göstermeleri kendi menfaatlerine olacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 14:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?