2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Zonguldak'ta olaylı yıkım

Zonguldak'ta bir çay bahçesi, Zonguldak Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesi ile yıkıldı. Yıkıma direnen çay bahçesinin sahipleri ise zaman zaman görevlilerle tartıştı.

Kozlu Sahil Yolu'nda bulunan Zafer Fidanboy'a ait çay bahçesinin kıyı şeridi, kaçak olduğu gerekçesi ile Zonguldak Belediyesi tarafından yıkılmak istendi. Polis ve belediye ekipleri yıkım yerinde uzun süre Zafer Fidanboy ve ailesini ikna etmeye çalıştı.

Zafer Fidanyol, "Çay bahçesini yaparken belediyeden ve belediye meclisinden onay aldım. Burası gibi birçok bina var. Bunların arasında sadece benim yerim yıkılmak isteniyor. Yazılı yıkım emrini getirsinler" dedi. Zonguldak Belediye Meclisi'nden aldığını iddia ettiği evrak ve belgeleri polislere gösteren Fidanboy, binanın kıyı şeridinin kanununa aykırı olduğu için yıkılmak istendiği ve bunun için de yıkım emri gerekmediği şeklinde cevap alınca duruma tepki gösterdi.

Fidanboy'un polis tarafından gözaltına alınmasının ardından ise yıkım çalışmalarına başlandı. Babasının gözaltına alınması ve yıkım çalışmalarına başlanmasına dayanamayan oğul Onur Fidanboy da, zabıta ekipleri ile tartışmaya başladı.

Tehdit ve küfürler yağdıran Onur Fidanboy, öfkesinin artması üzerine zabıtalara sandalye fırlattı. Onur Fidanboy, polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.
Polis ekipleri tarafından olaylar daha da büyümeden yatıştırılırken, çay bahçesi yıkımı gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 01:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?