4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Zonguldak'ta orman yangınları

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki ormanlık arazide son 10 yılın en fazla orman yangınının bu yılın nisan ayında çıktığı bildirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koruma Şube Müdürü Yüksek Mühendis Turgut Gül, son 10 yılın en fazla yangınının bu yılki nisan ayında çıktığını söyleyerek, çiftçileri ve personeli daha duyarlı olmaya davet etti. Bu yıl mart ve nisan aylarında toplam 26 adet orman yangını çıktığını ifade eden Gül, "Bu orman yangınlarından 19'u nisan ayında meydana geldi. Son 10 yılın en fazla yangını bu yıl nisan ayında gerçekleşti. Toplam 26 orman yangınında 12 bin 590 hektar ormanlık arazi kül oldu. Yangınların daha da ciddi boyuta ulaşmadan söndürülmesi nedeniyle ormanlarımız fazla tahribat görmedi. Yangınların 2'sinin enerji nakil hattının kopması, 2'sinin sigara izmariti, 1'inin ise piknik tüpünden olduğu saptanırken diğerlerinin de anız yangını olduğunu belirledik" dedi.

Personeli ve çiftçileri özellikle anız yangınları konusunda daha duyarlı olmaları için uyaran Gül, aksi takdirde anız yakanlara 50 YTL para cezası uygulandığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 18:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?