24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İlkyardım dersi verildi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, il genelindeki 63 din görevlisine AB uyum yasaları çerçevesinde, ilkyardım dersi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan anlaşma gereği Zonguldak merkez ile Ereğli, Devrek, Çaycuma, Alaplı ve Gökçebey ilçelerindeki din görevlilerine, ilkyardım eğitimi verildi. Zonguldak merkezde bulunan cami hocaları da, müftülük binasının toplantı salonunda verilen eğitime katıldı.

Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Servis doktorlarından Dr. Mustafa Tokdemir tarafından 6 din görevlisine manken üstünde uygulamalı olarak ilkyardım dersi verildi.

Dr. Mustafa Tokdemir, il genelinde 63 din görevlisine ders verdiğini belirterek, "AB uyum yasaları çerçevesinde 20 kişinin bulunduğu insan topluluğu olan her yerde ilkyardım dersi alınması zorunlu hale getirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı anlaşma gereği il genelinde 63 din görevlisini ilkyardım eğitiminden geçirdik. Din görevlileri aldıkları eğitimi camilerde namaz kılarken hastalanan ve bayılan vatandaşlara 112 Acil Servis ambulansı gelinceye kadar uygulayacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 10:57:37
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 11:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?