14
Haziran
2024
Cuma
YAŞAM

Ata'nın evini de yapmıştı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde yaşayan işçi Davut Özdemir, 7 ayda yaptığı cami maketini tamamladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin maketini de yapan Davut Özdemir, bu evi Başbakan Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istediğini söyledi.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde bir fabrikada çalışan Davut Özdemir, 20 yıldır yaptığı maket evleri ve süs eşyalarını sergileyecek yer bulamadığından yakındı. Safranbolu, Beypazarı ve Kastamonu evlerinin maketlerini yapan Davut Özdemir, maket yapmaya 20 yıl önce hobi olarak başladığını kaydetti. Yaptığı süs eşyaları arasında kağnı arabası, baston, tüfekler, sandıklar, top arabası ve saatler yer alan Özdemir, en büyük hayalinin ise Sultan Ahmet Camii'nin maketini yapmak olduğunu söyledi.

Davut Özdemir, "Küçük ev maketlerini 2-3 gün ve bir hafta arasında yapabiliyorum. Ancak hiçbir camiden esinlenerek yapmadığım, tamamen benim tasarımım olan bir cami maketi yaptım. Bu çalışmam 7 ay sürdü. İki oğlum ve eşimin de yardımıyla yaptığım cami maketinde tam 162 bin adet parça kullandım. Şimdi bu camiyi sergilemek için yer arıyorum ama bulamadım. Emeğimin karşılığını veren biri çıkarsa camiyi de satabilirim. En çok maketini yapmak istediğim Sultanahmet Camii. Bunun için gerekirse 10 yıl çalışırım. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin maketini de Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 11:27:32
Güncelleme :15 Aralık 2005 Perşembe 12:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?