24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Filyos'a 'koli basili' darbesi

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde deniz suyundan alınan numunelerin analizlerinin yapılmasının ardından denizin kirli olduğu yönünde yapılan haberler sonucunda sahillere kimse uğramaz oldu.

Filyos Beldesi Belediye Başkanı Hilmi Uzun, geçtiğimiz günlerde beldeye Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarı ekiplerini çağırarak deniz suyundan numune aldırdıklarını, yapılan değerlendirmeler sonucunda Filyos sahillerinde koli basilinin 200 seviyelerinde tespit edildiğini söyledi. Başkan Uzun, deniz suyu analizlerini belediye anonslarından halka duyurduklarını ifade ederek, "Değişen hava koşulları sebebiyle deniz suyundaki oranlar da değişebiliyor. Yapılan anonslar halkımız tarafından yanlış değerlendirildi ve yapılan haberler sonrasında belde turizm sezonunu kapattı" dedi.

Analizlerde baz alınan 100 mililitrede koli basili sayısının binin üzerinde çıkması halinde deniz suyunu kirli olarak değerlendirmek gerektiğini belirten Başkan Hilmi Uzun, "Çok üzücü şeyler yaşadık. Deniz kirliliği ile ilgili her 15 günde bir numuneler aldırıp analizlerini tetkik ettiriyoruz. İnsan sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. İnsan sağlığını tehdit edici deniz kirliliği olmuyor. Belediye hoparlörlerinden insanları uyarmak için anons yaptırdık. Ancak bu uyarılarımızı değişik yerlere getirdiler. Felaket tellallığı yapılarak beldede turizm sezonu kapatıldı. İnsanlar ürkütüldü ve turizmimiz büyük sekteye uğradı. Şu an deniz suyundaki koli basili oranı 60'tır. Biz kirlilik olsa da olmasa da uyarılarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Filyos Belediye Başkanı Hilmi Uzun, insanların gönül rahatlığı ile denize girmesinde sıkıntı olmadığını kendisin de ailesi ile birlikte denize girdiğini belirterek, "Biz sahilimize insanları sığdıramaz haldeydik. Şimdi ise turizm sezonunu kapatmış bir sahile sahip beldeyiz. Yapılan bu tür art niyetli söylentilere son verilmesi gerekiyor. İnsanları yıpratmak için, hizmetin engellenmesine kadar gidecek oyunlardan vazgeçmek gerekiyor. Herkesi şeffaf olmaya davet ediyorum. Tüm söylentilere rağmen denizimin tertemiz. Herkesi yine eski günlerde olduğu gibi denize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 15:02:12
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 15:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ender yurt IP: 81.215.40.xxx Tarih : 22.08.2005 23:34:01
sayın başkan sahile girişte görevliniz haraç misali her arabadan para alıyordu.topladığınız bu paraları hizmet olarak halka sundunuz mu? aile ile gidecek balık yenilebilecek kaç işletmeniz var? suyun kirliliği halkın gelmemesinde neden olarak çok sonraları gelir.