28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kapıları kazmayla kırdılar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'ne giren hırsızlar, zemin katta bulunan idare odalarının kapılarını kazma ile kırarak bilgisayarların harddisklerini çaldılar.
Edinilen bilgiye göre, olay şöyle gelişti: Hırsızlar, bekçisi bulunmayan lisenin camını zorlamak suretiyle açarak içeriye girdiler. Zemin katta yer alan müdür ve öğretmenlerin odalarının kapılarını içerinde bulanan yangın kazmalarıyla kıran hırsızlar, hemen bilgisayara yöneldiler.

Bilgisayarın kasalarını da kesici aletlerle zorlayarak açan hırsızlar, 7 bilgisayarın harddiskini alarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, olay yerine gelerek inceleme yaptı ve parmak izlerini aldı. Hırsızların, lisede sadece bilgisayarların harddisklerini alması da dikkat çekti.

Okul yöneticileri, hırsızların üst katta bulanan bilgisayar odasındaki harddiskleri almamasına bir nebze olsun sevindi. Müdürler ve öğretmenler, bilgisayarda kayıtlı bulunan idare bilgileri temin etmek için kara kara düşünüyor.

Hırsızların daha öncede Ticaret Lisesi, Dikmen İlköğretim Okulu ve Pestilci İlköğretim okullarına girerek bilgisayarların harddisklerini çaldıkları öğrenildi. Polis, okullardaki harddisk hırsızlıklarının organize olmasından şüphe ediyor. Polis ekiplerinin hırsızları yakalamak için çalışmaları devam ediyor.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Turan Akpınar, okullardaki bilgisayar hırsızlıklarının son günlerde arttığını söyledi. Akpınar, her lisede bir bekçi bulundurma imkanlarının olmadığını ancak büyük okullarda bekçinin olduğunu ifade etti. Müdür Vekili Akpınar, polislerden bir an önce hırsızları yakalamasını istedi.
.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 11:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?