6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

5 kişi gözaltında

Yurda kaçak yollarla içki getirip piyasaya sürdükleri iddia edilen bir şebeke çökertilirken, 5 kişi gözaltına alındı, yüzlerce şişe kaçak içki ve tarihi eserler ele geçirildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ile Bandırma KOM Grup Amirliği, bazı şahısların yurda kaçak yollardan içki getirdikleri ve piyasaya sürdükleri şeklinde alınan istihbarat bilgisi üzerine bir operasyon gerçekleştirdi. Bandırma İlçesi'nde gümrük kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen E.İ. ve H.S.K. isimli kişiler yakalandıktan sonra adli makamlardan alınan izinle çok sayıda depo ve işyerleriyle şüphelilerin sevkıyatta kullandığı belirtilen araçlarda arama yapıldı.

Aramalar neticesinde, E.İ. isimli kişinin işyerinde ve üzerinde "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın izniyle ithal edilmiştir" ibareli 80 şişe muhtelif markalarda kaçak viski, H.S.K. isimli kişinin işyerinde, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın izniyle ithal edilmiştir" ibareli 132 adet hazır halde barkot, 1 top rulo halinde aynı yazı ibaresi bulunan barkot, 604 şişe muhtelif markalarda kaçak viski, 3 bin 639 adet muhtelif markalarda yabancı menşeli kaçak parfüm, 2863 sayılı kanun kapsamında tarihi eser olan 3 parça halinde Bizans dönemine ait mermerden yapılma adak steli parçası, 2 bin 90 adet çeşitli markalarda yerli şarap ele geçirildi.

İ.T. isimli şahsın kullandığı 34 NJK 50 plakalı araçta da 600 şişe kaçak viski ele geçirildi. Araçtaki M.A. ve E.M. isimli kişiler de yakalanarak gözaltına alındı. Gümrük kaçakçılığı operasyonunda toplam bin 284 şişe kaçak içki, 3 bin 639 adet muhtelif marka yabancı parfüm, 132 adet ve 1 top rulo halinde barkot ile 3 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan toplam 5 şüpheli hakkında, gümrük ve tarihi eser kaçakçılığı suçlarından adli işlem başlatıldı.

Soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 19:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?