7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Şehrin bugünkü asayişi

Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde, 9 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yakalanan 14 yaşındaki çocuk, adli mercilerce tutuklandı.
 
Alınan bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi, Pazar Sokağı'ndaki boş bir inşaatta meydana geldi. Dün öğleden sonra polisi arayan S.İ., torunu C.Y.'nin (9) cinsel istismara maruz kaldığını iddia ederek, H.C.'den (14) şikayetçi oldu. Anneanne S.İ, torununun, aynı apartmanda alt komşuları olan şüpheli tarafından apartmanın yanındaki boş inşaata götürülerek cinsel tacize maruz kaldığını ileri sürdü. Polisin yaptığı araştırma neticesi yakalanan 14 yaşındaki şüpheli H.C., sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

- İŞYERİNİ KURŞUNLAYIP KAÇTILAR... 

Balıkesir'de, kafe ve birahane olarak faaliyet gösteren bir işyeri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlandı.
 
Alınan bilgiye göre, Dumlupınar Mahallesi, Eski Yunak Sokak'ta faaliyet gösteren H.Y.'ye ait birahane, sabaha karşı saat 02.30 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Av tüfeği kullanıldığı belirlenen olayda, işyerinin kapısı delinirken, camların kırıldığı, duvarlarda saçma izleri bulunduğu tespit edildi. H.Y., olay günü Edremit'te bulunduğunu, hadiseyi telefonla öğrendiğini, şüphelendiği kimsenin olmadığını söyledi. Polis, işyerini kurşunlayan kişi ya da kişileri arıyor.

- TEDAŞ'IN HEM ARACINI, HEM KABLOLARINI ÇALDILAR... 

Balıkesir'de, TEDAŞ'a ait ambardan kimliği belirsiz kişilerce bir kamyonet ve elektrik kablolarının çalındığı bildirildi.
 
Alınan bilgiye göre, Gümüşçeşme Mahallesi, Eski Kepsut Caddesi'ndeki olay TEDAŞ'a ait ambarda gerçekleşti. Dün gece yarısı, ambarda görevli elektrik mühendisi Y.K.'nın polisi arayıp ihbarda bulunması ile ortaya çıkan olayda, 850,00 YTL. değerinde kabloların çalındığı, ayrıca yine depoda bulunan TEDAŞ'a ait 10 HL 127 resmi plakalı ISUZU marka kamyonetin de çalınmış olduğu anlaşıldı. Çevresi tel örgü ile çevrili olan deponun anahtarının üzerinde bulunduğu belirlenirken, çalınan kabloların yine aynı kişiler tarafından çalınan kamyonetle beraber götürülmüş olabileceği kaydedildi. Polis, hırsızlyık olayıyla ilgili şüphelilerin kimlik tespiti ile yakalanmalarına çalışırken, olayla ilgili başlatılan savcılık tahkikatının da sürdüğü bildirildi.

- DAİRE KİRALAMA BAHANESİYLE DOLANDIRICILIK İDDİASI... 

Balıkesir'de, boş bir daireyi kiralamak üzere anlaştıkları ev sahibini sahte avro ile dolandıran kişiler aranıyor.

Alınan bilgiye göre, Kasaplar Mahallesi, Zambak Sokak'taki olayda, aynı adreste oturan E.S., alt katındaki boş daireyi kiralamaya gelen bir kadın ve bir erkek iki kişiye evi gösterdiğini, çiftin evi beğendiğini ve 250,00 YTL. aylık kira karşılığında anlaştıklarını anlattı. Yanlarında Türk parası olmadığını söyleyen şahıslar, bin avro diye yabancı para verip, para üstü olarak bin 250,00 YTL. aldı. Daha sonra parayı bozdurmaya giden E.S., paranın gerçek avro olmadığı bildirilince dolandırıldığını anlayıp polisi aradı. Polis, dolandırıcılık olayıyla iglili kaçan şüphelileri arıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 13:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?