6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Bandırma'da uyuşturucu operasyonu

Bandırma İlçesi'nde düzenlenen 'Poyraz' isimli operasyonda teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlenen 12 kişi yakalanırken, 7 kilo 398 gram esrar maddesi ele geçirildi. 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığını tespit eden Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Bandırma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Grup Amirliği 4 ay süren bir çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde düzenlenen 'Poyraz' adlı operasyonda ekipler, 19 Ağustos Cumartesi günü Bursa'dan Bandırma'ya yüklü miktarda uyuşturucu madde getirdiklerini tespit ederek takibe aldıkları bir otomobili ilçe girişinde durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada otomobilin çeşitli yerlerine saklanmış torbalar halinde esrar maddesi bulundu. 

Operasyonu genişleten polis ekipleri, yapılan sorgulamalar neticesinde ve daha önceden izlemeye aldıkları şahısların Bandırma'daki araç ve ikametlerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

 3 gün boyunca yapılan operasyonlar sonucunda 24 şüpheli gözaltına alınırken, şahıslarla birlikte toplam 7 kilo 398 gram esrar maddesi, 87 adet değişik çap ve markalarda dolu fişek ile 2 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Gözaltına alınan 24 kişiden 12'si Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılırken, olayla ilgili olarak F.B, V.K, İ.B, G.K, S.Ç, T.S, M.K, S.M, U.K, T.O, M.P. ve C.D. isimli şüpheliler "teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti yapmak, nakletmek, aracılık etmek, bulundurmak, kullanmak, kenevir bitkisi yetiştirmek ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 17:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?