6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Balıkesir'de fuhuş operasyonu

Balıkesir polisinin, "Fuhşa Aracılık Etmek ve Kadın Ticareti Yapmak" iddiasıyla düzenlediği operasyonda 6'sı kadın toplam 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerin savcılık sorgulamaları devam ediyor. 

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, il merkezinde değişik adreslerinde organize bir şekilde fuhuş suçunun ilendiği yönünde ihbar alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce hakkında defalarca işlem yapılan A.U. (57) isimli kadının, yanındaki bayanları para karşılığında erkeklere pazarladığı tespit edildi. Yapılan çalışmalarda şüpheli A.U.'nun daha önce ikamet ettiği yerin Fuhuşla Mücadele Komisyonu Başkanlığı tarafından 3 ay süre ile kapatıldığı halde, değişik mahallelerde ev kiraladığı ayrıca bağlantılı olduğu taksiciler ve otel görevlileri aracılığı ile bazı otelleri de fuhuş amacıyla kullandıkları belirlendi. Yıldırım Mahallesi, Gazi Bulvarı üzerinde kiraladıkları evde para karşılığı fuhuş yaptırdıkları tespiti üzerine mahkeme kararı alınarak evde arama yapıldı. 

Operasyonda, A.U., Merve lakaplı A.Ü. (37), Meltem lakaplı E.K. (42), Ç.G. (20), B.K. (24) isimli kadınlar ile bunlarla fuhuş yapmak üzere evde oldukları anlaşılan M.A. (32) ve Y.Ç. (31) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Evdeki aramalarda fuhuştan elde edilen gelirlerin kaydedildiği 5 ayrı ajanda ile 3 yüz 91 YTL paraya savcılık talimatıyla el konuldu. Aynı şahısların kullandığı tespit edilen Maltepe Mahallesi'ndeki evde de fuhuşta kullanılan malzemelerin ele geçirildiği, Kasaplar ve Atatürk Mahallesi'ndeki evlerde yapılan aramalarda ise suç unsuru bulunmadığı bildirildi. Para karşılığı fuhuş yaptırdığı tespit edilen A.U.'nun bağlantılı olduğu bayanların getirilip götürme işinde aracı olduğu belirlenen Z.T. (24) isimli taksici ile M.A. (39), H.A. (39) isimli şahıslar ile G.K. (24) isimli otel görevlisi ve evde yakalanan Ç.G. isimli kadının Bandırma İlçesi'nden il merkezine getirilmesinde yardımcı olan D.Ö. (61) yakalanarak gözaltına alındı. Sabah saat 02.00 sıralarında A.U.'nun gelini olan ve daha önceden fuhşa aracılık etmekten hakkında işlem yapılan İ.A. (39) isimli kadın da fuhşa aracılık ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. 

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile fuhuş yaparken suçüstü alınan M.A. ve Y.Ç. isimli şahıslar ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.
Bugün öğleden sonra emniyetteki sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen 6'sı kadın toplam 12 kişinin savcılık sorgulamalarının devam ettiği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 16:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?