6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Balıkesir'de kanlı rekabet sürüyor

Balıkesir'de 10 yıl önce başlayan, medyada ''Kanlı rekabet'' olarak yer bulan olaylarda, 1997 yılında bir otobüs firmasının sahibinin oğlunu öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve bir süre önce tahliye edilen Mehmet Çetin, öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, halen yazıhane işleten, bir dönem Balıkesir Seyahat firmasının ortaklarından olan Fuat Mutlu'nun oğlu Çağatay Mete Mutlu'nun 29 Nisan 1997'de öldürülmesi olayının zanlısı olarak ömür boyu hapis cezası alarak yattığı Balıkesir Cezaevi'nden bir süre önce tahliye edildiği öğrenilen Çetin, Atatürk Mahallesi Yeniyol Caddesi'nde, sabaha karşı kimliği belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda ağır yaralanan Çetin, kaldırıldığı Balıkesir Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, olay yerinden otomobille uzaklaştıkları tespit edilen zanlıların kimliğinin belirlenmeye çalışıldığını söylediler.

BALIKESİR'DEKİ OLAYLAR

Balıkesir'de, Balıkesir Seyahat firmasını işleten Mutlular şirketiyle Misya-Tur seyahat firması işleticileri arasında 1996 yılında ''rant hesaplaşması'' yüzünden çıktığı bildirilen olaylarda, değişik tarihlerde Çağatay Mete Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi öldürülmüştü.
Çağatay Mete Mutlu'nun öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan biri olan Mehmet Çetin, 1998 yılında 29 yıl 11 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmış, ancak Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden yargılandığı Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis ve 2 yıl hücre cezası almıştı.

Bu arada, İstanbul 1 No'lu DGM'de ''iki otobüs firması arasındaki rekabet nedeniyle çete oluşturarak silahlı eyleme karıştıkları'' iddia edilen iki ayrı gruba mensup 20 kişi hakkında dava açılmıştı. Bu davada çeşitli cezalara çarptırılan bazı kişiler halen cezaevinde bulunuyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 15:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?