6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu

Üniversite öğrencisinin lideri olduğu bir uyuşturucu şebekesi çökertildi.

Bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şubesi ekipleri, M.U.Y. isimli üniversite öğrencisinin il merkezi ve Akçay Beldesi'nde esrar ve Extasy ticareti yaptığını belirledi. "Bozkurt" isimli operasyonda, 22 Nisan 2006 tarihinde Diyarbakır'dan otobüsle G.A.'nın Balıkesir'e esrar gönderileceği belirlendi. Polis, Diyarbakır'dan gönderilen paketi otobüs yazıhanesinden alan G.A.'yı otogar çıkışında elindeki paketle birlikte yakaladı. Yarım kiloluk plastik dondurma kabındaki tereyağının içerisine gizlenmiş 40 gram toz esrar ele geçirildi. Aynı gün yapılan operasyonun devamında M.U.Y, G.A, M.A, B.A. ve E.Ü. isimli 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Esrarın M.U.Y. isimli şahsa ait olduğu, Diyarbakır'dan A.A. ve A.B. isimli şahıslar tarafından gönderildiği tespit edildi. Yakalanan şüphelilerin işyeri ve ikametlerinde yapılan aramalarda 42 gram toz esrar, 4 adet sentetik uyuşturucu hap, 170 kök ekili vaziyette kenevir bitkisi, 1 adet tabanca, 3 bıçak, esrar maddesinin bedeli için havale edilen 160 YTL tutarında PTT makbuzu ele geçirildi. Diyarbakır'daki operasyonda ise A.B. gözaltına alındı.

"Teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, kullanmak ve satmak" suçlarından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü öğrencisi M.U.Y. (Mehmet Umut Yılmaz-25), adı geçen fakültenin karşısında kafe işleten G.A. (Göktuğ Alpan-32) ve il merkezinde bir simitçi fırını işlettiği belirtilen M.A. (Mehmet Ayşavkı-36) isimli 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili Diyarbakır'daki A.A. isimli şüphelinin arandığı, zehir tacirlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 14:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?