6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Balıkesir'deki çuval cinayetinde 2 tutuklama

Balıkesir'de geçen yıl meydana gelen çuval cinayetiyle ilgili yakalanan 2 zanlı tutuklanırken, asker olduğu öğrenilen 1 şüpheli hakkında gıyabi tevkif kararı çıkarıldı.

5 Nisan 2005 tarihinde Balıkesir-İzmir yolunun 19. kilometresinde bir çuval içinde elleri bağlanmış bir erkek cesedinin bulunmasının ardından, o tarihte ifadeleri alınan bazı şüpheliler delil yetersizliği yüzünden serbest bırakılmıştı. Olayı aydınlatan jandarma ekipleri, Pamukçu Beldesi'nde düzenlediği operasyonla S.Y. ve A.Z. isimli şahısları gözaltına aldı. Cinayetle ilgili şüphelilerden üçüncüsünün ise Ankara Mamak'ta asker olduğu belirlendi.

Çuval içinde öldürülmüş olarak bulunan İsmail C.'nin evli olduğu halde bir başka kadınla yasak aşk yaşadığı, ancak trafik kazası geçirince tedavi esnasında görüşemediği hayat kadınının şüphelilerden biriyle ilişkiye girdiği iddia edildi. Sağlığına kavuşan İsmail C'nin, kadınla tekrar ilişkiye girmesi üzerine 27 Mart 2005 tarihinde alkol alan 3 şüpheli tarafından Pamukçu Termal yakınlarındaki dere yatağında öldüresiye dövülüp, elleri bağlanıp bir çuvala konulduğu tespit edildi. Traktörün arkasında götürdükleri çuvalı, İzmir Yolu'nda kanala atan şahısların daha sonra izlerini kaybettirdikleri kaydedildi.

Yakalanan şüphelilerden A.Z. susma hakkını kullanırken, S.Y'ye ise olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Ankara Mamak'ta askerlik yapan Ş.Ö'nün ifadesi alınamadı. Jandarmadaki sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen A.Z. ve S.Y. isimli şahıslar tutuklanırken, Ş.Ö. için de gıyabi tevkif kararı çıkarıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 11:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?