6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Biri frengi, diğeri Hepatit C

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, frengi ile Hepatit C virüsü taşıyan yabancı uyruklu 2 kadın yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, F.E. isimli bayan, polise başvurarak, Gazi İlyas Mahallesi'nde oturan P.E. isimli kadın ile oğlu H.B.'nin kendisini para karşılığında erkeklerle fuhşa zorladıklarını, evden ayrıldığında ise 5 yaşındaki kızını kendisine vermediklerini söyledi.

Bunun üzerine P.E. ile H.B.'yi yakalayan polis, kız çocuğunu da alarak annesi F.E.'ye teslim etti. Olayla ilgili mahkemeye çıkarılan P.E. ile H.B, fuhuşa teşvik ve hürriyeti tehditten tutuklanarak cezaevine konuldu.

Soruşturmayı genişleten polis, yabancı uyruklu Ana Tskhvediani ile Nana Tskhvediani'nin Edremit'e gelerek para karşılığında fuhuş yaptıklarını tespit etti. Bir otelde fuhuş yapan kadınlar, sağlık muayenesinden geçirildi.

Ana Tskhvediani'nin Hepatit C hastası, Nana Tskhvediani'nin ise frengi hastası olduğu tespit edildi. Ayrıca AIDS'li olabileceğinden şüphelenilen 2 kadının kan örnekleri tahlil için İzmir'e gönderildi.

2 hayat kadınına müşteri temin ettikleri ileri sürülen Y.C. ile otel işletmecisi Z.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edilirken, bu kadınlarla ilişkiye girenlerin sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri istendi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 14:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?