6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Çalıntı otomobilden cinayet zanlısı çıktı

Balıkesir'de, kentin giriş ve çıkışlarında kurulu bulunan güvenlik kameralarında çalıntı olduğu belirlenen otomobilde yakalanan şüphelilerden birinin İstanbul'da işlenen bir cinayet olayının faili olduğu ileri sürüldü. Sahte plakalı çalıntı otomobille kaçarken aracı terk edip yaya olarak kaçmak isterken polise yakalanan sahte kimlikli 2'si bayan toplam 4 kişi, kıskıvrak yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, 23 Temmuz sabah saat 05..00 sıralarında, emniyet haber merkezi, güvenlik kamera sisteminde 34 TZ 1229 plakalı otomobilin İstanbul İli'nden çalıntı olduğunu anons etti. Hemen harekete geçen ekipler, ana arterler ve kavşaklarda güvenlik tedbiri aldı.
İçinde 4 kişinin bulunduğu şüpheli araç, İzmir yolu üzerindeki Bigadiç Kavşağı'nda polisi barikatını geçip kaçtı. Trafik ve sivil motorize ekiplerin peşine düştüğü araç, Balıkesir - İzmir yolu 27. kilometrede terkedilmiş halde bulundu. Kaçan şüpheliler ise polislerin kovalamacası sonucunda yakalandı. Polise sahte kimlik bildiren 2'si bayan 4 kişi, Asaiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. Burada yapılan inceleme ve sorgulamalarında ele geçirilen aracın gerçek plakasının 34 DC 5059 olduğu, şahısların aracı 22 Temmuz 2006 tarihinde İstanbul'dan çaldıklarını söylediği bildirildi. Şahısların gerçek kimliklerinin Ö.Ö.A. (19, bayan) ve S.Ö.A. (14, bayan) isimli kardeşler ile S.F. (23) ile A.A. (18) olduğu belirlendi. 

Şüpheli şahıslardan S.F.'nin cep telefonu kayıt bilgileri üzerinde yapılan incelemede, İstanbul Maltepe'de meydana gelen cinayet olayını gerçekleştirdiklerine dair mesaj olduğu görüldü. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordine neticesinde cinayet olayının doğru olduğu ve cinayeti yakalanan şahıslardan S.F. (Suat Fidan-23) isimli şüphelinin gerçekleştirdiğinin belirlendiği kaydedildi. 

Soruşturma ile ilgili yapılacak tahkikat gereği, şüpheli şahısların, "Oto Hırsızlığı ve Adam Öldürme" olayıyla ilgili olarak İstanbul'dan gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildiği, soruşturmanın İstanbul polisi tarafından yürütüldüğü bildirildi. Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de uygulanan kameralı güvenlik sisteminin bugüne kadar faili meçhul olan çok sayıda çalıntı araç olayı ile değişik suçların aydınlanmasında çok önemli rol oynadığını, sistemin bu yönüyle de Türkiye'de örnek teşkil ettiğini ve diğer emniyet müdürlüklerince de kullanılmaya başladığını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 14:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?