7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Edremit'te çete operasyonu

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Edremit Kaçakçılık Grup Amirliği tarafından düzenlenen operasyonda, 25 kişilik silahlı bir suç örgütü çökertildi. 

Edinilen bilgiye göre, Edremit başta olmak üzere Akçay, Zeytinli, Altınoluk beldeleriyle Burhaniye İlçesi'nde faaliyet gösterdiği tespit edilen ve Ö.Ç.'nin (30) ele başısı olduğu öğrenilen örgüte karşı polis harekete geçti. "Sarıkız" adı verilen operasyonda V.E., A.G., Ö.G., M.P., A.Ö.G., E.B.G., N.A.A., Ş.B., E.C., K.B., A.S., S.S., Ö.A., B.A., M.K., M.G., G.K., Z.Y., T.A., ve U.G. olmak üzere toplam 21 kişi göz altına alındı. Ayrıca, cezaevinde tutuklu bulunan C.Ş., M.B., E.Y, ve E.Y. hakkında da işlem yapıldığı öğrenildi.
 
Bu kişilerin ikametgahları, işyerleri ve araçlarında yapılan aramalar ise 17 tabanca, 5 pompalı av tüfeği, çok sayıda fişek ve şarjör, 2 oto, 1 senet, 2 hesap ekstrası ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet, adam öldürme, kasten yaralama, uyuşturucu madde satmak, resmi belgede sahtecilik, hırsızlık, yağma, kız-kadın kaçırma, fuhuş, görevli memura mukavemet ve hakaret suçlarından dolayı sabıkalarının bulunduğu bildirildi. Ayrıca şüpheliler arasında bulunan T.A.'nın da İstanbul Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce görevli memura mukavemet ve hakaret suçundan arandığı öğrenildi. Şüphelilerin yapılan sorgularında, adam öldürme, yaralama, haraç alma, tehdit suçları işledikleri, bu suçları işlerken baskı ve sindirme yöntemlerini kullandıkları bildirildi. 

Yakalanan 21 kişi ve halen cezaevinde bulunan 4 olmak üzere toplam 25 kişi hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun(TCK) 220. maddesine muhalefet, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve bu maksatla suç işlemek, örgüt üyesi olmak, silahla adam öldürmek, yaralamak ve azmettirmek, 6136 sayılı ruhsatsız tabanca ve fişek taşımak, bulundurmak ve satmak kanununa muhalefet, 2521 sayılı ruhsatsız av tüfeği bulundurmak kanununa muhalefet suçlarından dolayı soruşturma açıldı. Yakalanan kişilerin bugün Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edileceği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 15:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?