6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Erbakan'a 'teslim ol' çağrısı

Edremit Başsavcılığı Necmettin Erbakan’a kayıp trilyon davasında aldığı ceza nedeniyle teslim olma çağrısında bulundu.

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın kesinleşen 2 yıl 4 aylık cezası nedeniyle teslim olma çağrısı yaptı. Erbakan’ın 10 günlük süreç içinde teslim olması ya da talebini Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirmesi gerekiyor.

Kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın 2 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla ilgili sona gelindi. Erbakan’ın cezasının dördüncü kez ertelenen infazının süresi 14 Ocak Cumartesi günü dolmuş, bu arada adres değişikliği yapan Erbakan, konut olarak Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Beldesi’ni ikametgahı olarak göstermişti.

DOSYA EDREMİT’E GÖNDERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bunun üzerine Erbakan’ın infaz dosyasını, talep üzerine Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Başsavcılık tarafından yapılan değerlendirme sonunda kapatılan RP Genel Başkanı Erbakan’ın teslim olması için mektup hazırlandı. Altınoluk’taki adresine gönderilen mektubun tebliğ tarihinden sonra 10 gün içinde Erbakan’ın teslim olması ya da talebini başsavcılığa bildirmesi gerekiyor.

HAPİS CEZASI ALDI

Kapatılan RP’nin son genel başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın, “kayıp trilyon” davasında “özel belgede sahtecilik” suçundan aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezası almıştı.

Necmettin Erbakan’ın cezasının infazı, ilki 23 Aralık 2003 tarihinde olmak üzere daha önce 4 kez ertelenmişti. 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu’nun 17/2. Maddesine göre Erbakan’ın cezasının infazı 14 Temmuz 2005 tarihinde 6 aylığına ertelenmişti.

Erbakan, daha önce Ankara Numune Hastanesi’nde kalp ve böbrek yetmezliği nedeniyle hareket kabiliyetinin bulunmadığı gerekçesiyle rapor almıştı. Erbakan’ın tebliğ tarihinden sonra yine aynı şekilde raporla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurması bekleniyor.

CEZASI ERTELENEBİLİR

Başvurunun ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, gerek duyduğu taktirde Erbakan’ı bir hakem hastanesine sevk edebileceği gibi, talebi red ya da kabul edebilecek. Erteleme durumunda Erbakan’ın cezası son kez 6 aylığına ertelenmiş olacak. 6 ay sonra da hapise girmesi gerekiyor.

Erbakan’ın cezası Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilmesi durumunda cezaevinde girmeyecek.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 12:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?