6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Fabrika soyan zanlılar yakalandı

Balıkesir'in Edremit İlçesi ile Ayvalık'ın Altınova Beldesi'nde, girdikleri fabrikalarda bekçileri etkisiz hale getirip yaklaşık 20 ton zeytin ve 200 kilo yağ çaldıkları iddia edilen zanlılar, jandarmanın sıkı takibi sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir, Edremit ve Havran jandarma ekipleri, zeytinyağı fabrikalarını soydukları ileri sürülen gaspçıları, çaldıkları zeytinleri fabrikaya sıkmaya götürdükleri Havran'ın Büyükdere Beldesi'nde kıskıvrak yakaladı.

Edremit'te Beteş Fabrikası'ndan 8 ton zeytin, 200 kilo zeytinyağı, Altınova'da Tariş Fabrikası'ndan ise 10 ton zeytin çaldıkları ileri sürülen K.K. (Kasım Köse) ile N.K.Ö. (Namık Kemal Öztürmen), jandarma tarafından gözaltına alındı.

Zeytinlerin taşındığı kırmızı renkli 10 F... plakalı kamyonun plakasının çalıntı olduğu kaydedildi. Adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklanarak Edremit Cezaevi'ne gönderildi. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

Öte yandan, bir gün önce de aynı kişilerin sahte paradan dolayı polisi alarma geçiren şahıslar olduğu öğrenildi. Büyükdere'de bulunan bir bakkala sahte para verilmesi üzerine, polis ekipleri, 10 N 4118 plakalı aracı Edremit girişinde durdurmuş ve Emniyet Müdürlüğü'nde didik didik aranan otomobilde herhangi bir suç unsuru bulunamayınca 2 kişi serbest bırakılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 15:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?