6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Hoca'ya cezaevi yolu

Özel evrakta sahtecilik suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezası alan Necmettin Erbakan'ın cezasının infazının 5. kez ertelenip ertelenmeyeceği, Balıkesir'in Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından değerlendirilecek.

6 Ocak'ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen dosya dün Edremit'e geldi. Erbakan'ın avukatlarının, cezanın infazının 6 ay daha ertelenmesi talebinin kabulü veya reddine önümüzdeki günlerde karar verileceği öğrenildi. Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar'ın, izin dönüşü dosyayı inceleyerek değerlendireceği belirtildi.

Kapatılan Refah Partisi'nin, 1997 yılındaki 1 trilyon liralık Hazine yardımını harcanmış gibi göstererek iade etmediği gerekçesiyle yargılandığı "kayıp trilyon" davasından, özel evrakta sahtecilik suçundan 2 yıl 4 aylık hapis cezası alan Erbakan'ın, infaz süresinin dolması üzerine, avukatlarının talebiyle ceza dosyaları Edremit Adliyesi'ne gönderildi.

22 Aralık 2003 yılında infaz süreci başlayan, ilk olarak da 23 Aralık 2003 tarihinde bir yıllığına ertelenen, daha sonra da iki kez 3'er aylığına ertelenen davada, Erbakan'ın avukatlarının, Ankara Başsavcılığı'na 5. kez başvurmalarına rağmen talepleri reddedilince, bu kez karara Edremit'ten itiraz ettikleri öğrenildi. Bunun üzerine Edremit Başsavcılığı, Ankara Başsavcılığı'ndan Erbakan'ın dosyasını istedi ve dosya Edremit'e ulaştı.

Erbakan'ın infazının 6 ay süreyle ertelenmesi talebi bu kez de reddedilirse, Erbakan için yakalama emri çıkacak. Aksi bir durum geliştiğinde ise Erbakan'ın cezasının infazı 6 aylığına son kez ertelenecek.

Erbakan, yaz tatillerini Edremit'in Altınoluk Beldesi'nde bulunan yazlığında geçiriyor. Başbakanlığı döneminde Edremit Körfez Havaalanı için ise örtülü ödenekten 80 milyar para çıkartarak havaalanının bitirilmesini sağlayan Erbakan için Edremit'in büyük önemi bulunuyor.
.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 15:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?