6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kaçak içki çetesine operasyon

Bandırma'da, yurda kaçak yollardan alkollü içecek sokup piyasaya sürdükleri ve kaçak içki üretimi yaptıkları ileri sürülen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.

Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Bandırma KOM Grup Amirliği'nin, yaklaşık 3 aydır süren çalışmaları sonucunda 9 Mart'ta Bandırma'da gümrük kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen E.İ, H.S.K, İ.T, M.A. ve E.M. isimli 5 kişi yakalanmıştı. Operasyonda ise toplam bin 284 şişe kaçak yabancı içki, 3 bin 639 adet yabancı parfüm, 132 adet ve 1 top rulo halinde bakanlık izni onayı belirten barkot ile 3 parça tarihi eser ele geçirilmiş, adli mercilere sevk edilen şüpheliler ise serbest bırakılmıştı.

Operasyonun devamında, R.A. ve İ.T. isimli şahısların Bandırma'da F.F. isimli şahsın deposunu kiralayarak gümrük kaçağı malları burada sakladıkları ihbarını alan polis, mahkemeden alınan arama kararıyla bahse konu adrese baskın düzenledi. Yapılan aramalarda, 200 litrelik 3 adet plastik bidonlar içerisinde dolu, 19 litrelik plastik su bidonları içerisinde dolu, 1 adet yarıya kadar dolu viski olduğu değerlendirilen sıvı madde, 220 litrelik plastik bidon dibinde az miktarda koyu renkli sıvı madde, çeşitli markalarda çok miktarda alkollü içki etiketleri, 24 adet 70'lik boş şişe, 51 adet 50 litrelik yeşil renkli boş plastik bidonlar, 2 adet 35 litrelik bidon içerisinde Martini yapımında kullanılan KNO3-Crystaline (Phydroponica), 25 kilogramlık 3 çuval, 1 adet orijinal kapalı çuval, 3 adet açık çuval içerisinde beyaz alkollü içeceklere katılan Magnez-All (Magnezyum Sülfat), 20 kilogramlık çuval içerisinde şarap yapımında kullanılan Watter Prip Fertırzers, 4 adet 20 kilogramlık çuvallar içerisinde likör yapımında kullanılan Watter Drıp, 2 adet 25 kilogramlık çuval içerisinde Potasyum Nitrat, 15 adet 25 kilogramlık Martini-Votka yapımında kullanılan Potasyum Mono Amonyum (Fosfat Mono Amonyum), 3 adet 25 kilogramlık açık çuval, bir adet kapalı Potas-All (likör yapımında kullanılan meyve büyütücü), 1 adet mavi dosya ile alkollü içkilerin dağıtımının yapıldığı şahısların isimlerinin yazılı olduğu 5 adet fihrist ele geçirildi. Elde edilen suç unsurlarıyla ilgili olarak R.A. ve İ.T. isimli şahısların yakalanmasına çalışıldığı, olayla ilgili savcılık tahkikatının da sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 20:36:43
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 17:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?