7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kayıp kuzenlerden haber yok

Savaştepe'de, 40 gün önce okula giderken kaybolan Tuğçe ve Büşra isimli kuzenlerden hala haber alınamadı.
 
Savaştepe'ye bağlı Karacalar Köyü'nde ikamet eden Yüksel-Ayşe Yıldırım ve Mustafa-Hanife Karabacak isimli akraba olan ailelerin 10 yaşındaki çocukları Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak, 21 Mart 2006 tarihinde öğle arasında okula gittikleri sırada aniden kaybolurken, kaçırıldıkları ileri sürülen çocuklardan bir daha haber alınamadı. Olayla ilgili jandarma ekiplerinin günler süren aramaları da neticesiz kaldı. Her 23 Nisan'da şiir okuyan çocuklarının sesini hala kulaklarında duyan aileler, "Belki çocuk bayramında getirirler" diye umut ettikleri evlatlarına yine kavuşamazken, kayıp kuzenlerden yaklaşık 40 gündür hiçbir haber alınamaması acılarını daha da büyüttü.
 
Tuğçe'nin günleri dahi unutmuş olabileceğini söyleyen baba Yüksel Yıldırım, çocuklarının bulunmasını istedi. Anne Ayşe Yıldırım ise, elinde kızının en son 23 Nisan törenlerinde çekildiği fotoğrafına bakarken, yavrusunun bulunmasını istedi. Yıldırım, "Bu fotoğrafa baktığımda çocuğumun 23 Nisan Bayramı'nı hatırlıyorum devamlı. Çünkü bunu 23 Nisan'da çektirmişti. Çocuğumu bayramda bırakıp getirirler diye çok bekledim, sabahlara kadar uyumadım. Ama kimse getirmedi. Sayın Başbakanım'a sesleniyorum; çocuğumu en kısa zamanda ulaştırsınlar bana, getirsinler yavrumu. Çocuklarımız sadece bizim değil, onların da çocukları. Benim yavrum her 23 Nisan Bayramı'nda şiir okuyordu ama bu defa okuyamadı. Yavrumun 'Anne' deyişini çok özledim. 'Anne' deyişi hala kulaklarımda" dedi.
 
Sürekli gözyaşı akıtan ailelerden Büşra'nın annesi Hanife Karabacak da Başbakan'dan yardım istedi. Acılı anne Hanife Karabacak, "Onlarsız bayramı ne yapalım? Çocuklarımızı bıraksınlar. Başbakanımız bunları bulsun. Bu çocuklar hepimizin çocuğu, bu çocukların geleceği var. Çocuğumuz yok, nasıl bayrama gidelim? Bayram yapan çocukları görünce içimiz paralanıyor" diyerek gözyaşı döktü.
 
Tuğçe'nin lise öğrencisi olan ağabeyi Arif de, kardeşini ve yeğenini kaçıranların insan olamayacağını söyledi. Arif Yıldırım, "Ben Tuğçe'yi çok özledim. 1 aydır okula gidemiyorum, dersleri kafam almıyor, uyuyup kalıyorum. Bu çocukları bıraksınlar. İnsan değil bunlar. İlkokul dörde gidiyor ama benim derslerimi yapıyordu" diye konuştu.
 
Ailelerin Bursa'dan gelen akrabaları da yetkililerden çocukların bir an önce bulunmasını istedi. Kayıp kuzenlerin amcası Turgut Karabacak, "Başbakan, Milli Eğitim Bakanlığı, ordumuz ve jandarmadan Allah razı olsun, hepsi işbirliği içindeler. Bir an önce neticeye varacaklar diye umuyoruz. Bütün umudumuz onlarda" dedi.
 
Tuğçe'nin amcası Mustafa Yıldırım ise, Milli Eğitim Bakanı'ndan yardım istedi. Amca Yıldırım, "Milli Eğitim Bakanı'na seslenmek istiyorum. Sayın Bakanım, biz bu çocukları sizlere, sizin vekiliniz öğretmenlere emanet ettik. Ne olur elinden geleni seferber et, senden bu çocukları bir an evvel bulmanı rica ediyorum" dedi.
 
Kayıp kuzenler Tuğçe ve Büşra'nın aranmasına çalışılırken, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde çocuk kaçırma teşebbüsleriyle ilgili onlarca sayıda ihbar ve olay yaşanmaya devam ediyor.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 13:29:55
Güncelleme :28 Nisan 2006 Cuma 13:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykan özer IP: 88.245.124.xxx Tarih : 25.07.2007 00:49:41
ben bunları galiba gördüm yanınların ben bunların babasıyım diğen bir adam vardı yalnız tam çocuklar konuşucakken adam azını kapattı ve onu ileri itti bunu galiba tuğçeye yaptı.