6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kaza yapan çalıntı kamyonetten mülteci çıktı

Balıkesir'de bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, sürücüsünün kaza yapıp kaçtığı belirlenen kamyonun kasasında çok sayıda mülteci yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Yunanistan'a gitmek üzere yola çıkan yabancı uyruklu 50 kaçak göçmen, bir kamyonetin kasasına balık istifi dizildikten sonra yola çıkarıldı.

Dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında İstanbul'dan hareket eden kaçak göçmen dolu kamyonet, dün öğleden sonra Susurluk ile Balıkesir arasında kaza yaptı. Balıkesir-Bursa Karayolu'nun 22. kilometresinde, önünde giden başka araca çarpan kamyonetin sürücüsü, içi kaçak mülteci dolu aracı yol üzerinde terk edip kaçtı. Şahitlerin ifadesine göre, 2'si mülteci ve biri şoför olmak üzere 3 kişi olay yerinden başka araçlara binip uzaklaştı. 

Trafik ekiplerinin kontrolü sırasında kasası açılan kamyonda çok sayıda mülteci olduğu belirlendi. Olay yerine gelen jandarmalar tarafından gözaltına alınan Moritanya uyruklu 21, Somali uyruklu 17, Filistin uyruklu 7, Irak uyruklu 2 ve Fas uyruk 1 kişi ile 5'i Somalili bayanın Yunanistan'a gitmek üzere anlaştıkları öğrenildi. Geceyi jandarmada geçiren kaçaklar bugün Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde tek tek doktor kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara teslim edildi. Mültecilerin savcılıktaki ifadelerinin ardından sınır dışı işlemleri için Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği, tahkikatın sürdüğü bildirildi. 

Mülteciler arasından M.Z. isimli Filistinli genç, Türkiye'ye 10 gün önce geldiklerini, 9 gündür İstanbul'da Sultanahmet semtinde bir otelde kaldıklarını, Yunanistan'a gitmek üzere kişi başına 3 bin dolar karşılığında anlaştıklarını, parayı Yunanistan'da vereceklerini anlattı. M.Z, İstanbul'da parça parça toplandıkları noktadan kendilerini küçük bir kamyonun aldığını, aracın şoförünü dahi tanımadıklarını, saatler sonra aracın kaza yaptığını ve şoförün de kendilerini bırakıp kaçınca yakalandıklarını söyledi. Jandarmanın yaptığı araştırmada, mültecileri taşıyan kamyonun İstanbul'dan çalındığı, ruhsatın, plakanın ve üzerinde bulunan diğer belgelerin sahte olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin kimlik tespitine ve yakalanmalarına çalışılıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 15:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?