7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kuzenlerin katilini buldurana ödül

Savaştepei'de hunharca katledilen 10 yaşındaki kuzenler Tuğçe ve Büşra'nın katil ya da katillerinin bulunup yakalanmasını sağlayacak olanlara yüklü miktarda ödül verileceği açıklandı. 

Katledilen çocukların aileleriyle görüşmek üzere geldiği Balıkesir'de, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Savaştepe Cumhuriyet Savcısı ile görüşen Antalya Barosu'na kayıtlı avukat İbrahim Erenci, katil ya da katillerin yakalanmasına yardım edenlere büyük para ödülü vereceklerini açıkladı. Savaştepe Cumhuriyet Savcısı ile mağdur ailelerle beraber görüşen ve bazı çekincelerini ifade ettiklerini de kaydeden avukat Erenci, "Sayın savcımızla görüştük. Tahkikatın hangi aşamada olduğu konusunda karşılıklı olarak bilgilendik. 

Olayın başlangıcından itibaren ailelerin avukatıyım. Biz, öğretmenlerimizin bu konuda ihmali olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili çekincemizi de sayın savcımıza bildirdik. Ayrıca, bu canavarca katliamı yapan kişilerin bulunmasına yardım edenlere, kimlikleri gizli kalmak kaydıyla yüklü miktarda ödül vereceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi. 

Avukutlarıyla birlikte savcılığa giden Büşra ve Tuğçe'nin aileleri Hanife-Mustafa Karabacak ile Ayşe-Yüksel Yıldırım çiftleri ise adliye çıkışında herhangi bir açıklama yapmadı. Tahkikat geniş çaplı olarak devam ederken, Bursa Adli Tıp Kurumu Başkanlığı ile jandarmanın olay yerinden aldığı delillerle ilgili laboratuvar sonuçları çıkınca, suçluların yakalanmasının daha kolaylaşacağı belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 18:16:38
Güncelleme :17 Mayıs 2006 Çarşamba 18:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?