6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Namus cinayeti

Cinnet geçiren şahıs, karısını ve karısına sahip olduğunu ileri sürdüğü yaşlı şahsı baltayla öldürdü. Cinayetlerden sonra jandarmaya teslim olup suçunu itiraf eden zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Savaştepe İlçesi'ne bağlı Tavşancık Köyü'nde ikamet eden Yılmaz Kabak (31), eşi Zeynep Kabak'a (32) koyun otlatırken zorla sahip olduğunu ileri sürdüğü köylüsü Mustafa Değirmen'i (64) öldürüp namusunu temizlemesi için karısına baskı yaptı.

 

Yaklaşık 10 gün önce eve elbiseleri dağınık olarak gelen eşine ne olduğunu sorduğunda, kendisine Mustafa Değirmen'in zorla tecavüz ettiğini söylediğini anlatan Yılmaz Kabak, dün sabah eşinin eline balta verip şahsı öldürmesini ve namusunu temizlemesini söyledi. Yılmaz, bunu kabul etmeyen eşiyle kavga etti. Bu sırada eline aldığı baltayla eşini kafasına vurarak yaraladı, daha sonra boğazından kesti. Cinnet geçiren koca, daha sonra Değirmendere mevkiinde koyunlarını otlatan Mustafa Değirmen'in yanına gitti. Dere kenarında oturarak elma yiyen Değirmen'e arkasından yaklaşan Yılmaz Kabak, eşini iğfal ettiğinden şüphelendiği yaşlı köylüyü de baltayla keserek öldürdü.

Olaydan sonra köyden uzaklaşan Yılmaz Kabak, yolda karşılaştığı Mustafa Değirmen'in kızına, elindeki baltayı göstererek, "Bu balta hem odun keser hem de adam keser" dedikten sonra olay yerine 2 kilometre mesafedeki Tütünlük Köyü'ne gitti. Buradan Savaştepe'deki kardeşini arayan zanlı, "Köyde 2 tane pisliği temizledim, gidin alın" dedikten sonra jandarmayı da arayıp, eşini ve 1 kişiyi daha öldürdüğünü söyleyerek kendisini teslim almalarını istedi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Tütünlük Köyü girişinde suç aleti baltayla beraber teslim olan Yılmaz Kabak'ı gözaltına aldı. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemelerden sonra yakınlarına teslim edilen cenazeler köyde toprağa verildi. Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgulamasının ardından bugün adli mercilere teslim edilen Yılmaz Kabak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yılmaz-Zeynep Kabak çiftinin 3 yıl önce ilkokul birinci sınıfa giden 8 yaşındaki çocukları Halil İbrahim, evlerinin yanında kuzulara bakarken ağaca bağlayıp oynadığı salıncak ipine dolanması sonucu boğularak ölmüştü. Yaklaşık 1 ay önce de sürekli baş büyümesi rahatsızlığı olan ailenin 1 yaşındaki bebeklerinin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Yılmaz Kabak'ın aşırı agresif bir yapıya sahip olduğu, psikolojik rahatsızlığının bulunduğunu öğrenildi.

Cinayetle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 17:56:18
Güncelleme :5 Mart 2006 Pazar 18:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan degirmen IP: 85.98.214.xxx Tarih : 18.03.2006 15:52:49
ben mustafa değirmenin yiğeniyim yayınlamış olduğunuz haber doğru fakat bazı yerleri doğru değil işin aslı amcam koyunlarını otlatırken çay içiyordu bu sırada Zeynep Kabakta koyunlarını otlatıyordu çay içmek için yanına Zeynep Kabakı çağıdı çay içte ısın kızım dedi O da kabul etti ve çay içerken Yılmaz Kabak geldi ve amcama benim karım ile nasıl çay içersin diye kızdı olay bundan ibarettir benim amcam Zepnep Kabaka tecavüz girişiminde bulunmamıştır ve Zeynep Kabak evine yani kocasının yanına üstü başı yırtık bir vaziyette gitmemiştir.Haberin böyle yayılanması bizi üzmektedir. Lütfen yayınlamış olduğunuz haberin içeriğini değiştirirmisiniz.