6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Özel kreşte dayak iddiası

Balıkesir'de, özel bir kreşte 2 yaşındaki çocuğa dayak atıldığı iddia edildi. Mağdur aile konuyu yargıya taşırken, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü de dayak olayıyla ilgili idari soruşturma başlattı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Pasaport Şube Müdürü Ali Dönmez'in 2 yaşındaki çocuğu Alper, 20 gün önce verildiği çocuk kreşinde yüzü dayaktan morarmış halde bulundu. İddiaya göre, şiddete maruz kalan minik Alper, kreşteki ikinci gününde kendisini almaya giden bakıcısına öğle saatlerinde uyuduğu için verilmedi. Aynı gün öğleden sonra bakıcısı tarafından alınan Alper'in annesi Fatma Dönmez, çocuğun boynu ve yüzünü görünce şoka girdi. Hastaneye götürülen çocuk için verilen doktor raporunda, sol yanakta birbirine paralel parmak aralıklarıyla uyumlu 4 adet mor ekimoz saptandığı, bunun tokat vurmak suretiyle oluşabileceği, yine sağ şakakta 4x3 santimlik mor ekimoz tespit edildiği bildirildi.

2 yaşındaki Alper'in ailesi, durumu fark ettikten sonra hemen polise ve savcılığa müracaat ederek kreşle ilgili suç duyurusunda bulundu. Dönmez ailesinin avukatı Nadir Karakaşlı, olayın dehşet verici olduğunu söyledi. Söz konusu kreşin derhal kapatılması gerektiğini belirten avukat Nadir Karakaşlı, adli kovuşturmanın sürdüğünü, sonucu etkileyebilecek açıklama yapmak istemediklerini söyledi. Yaşanan olayla ilgili herkesin sosyal sorumluluğu bulunduğunu savunan Karakaşlı, "Bununla ilgili Adli Tıp Kurumu Balıkesir ve Bursa şubeleriyle Devlet Hastanesi'nden alınan raporlar var. Cumhuriyet Savcılığı'na, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İl İnsan Hakları Kurulu'na başvurular var.

Bu başvurulardan savcılığa yapılan başvuru nedeniyle adaleti etkilemek iddiasıyla karşımıza bir takım engeller çıkabileceğinden şu an daha fazla açıklama yapma imkanımız yok. Ama gerek hukukçu olarak gerek sosyal ilgililerle konunu peşindeyiz. O çocuklar sadece ailenin değil, tüm toplumun çocukları.

 

Hepimizin bu konuda sosyal sorumluluğu var. Herkes bu konuda duyarlı. Elle yapılan darplar ve benzeri şeyler, el sıkmasına ilişkin parmak izleri, boğma lekeleri tarzında anlatılması bile insanın tüylerini diken diken eden iddialar var. Elle darba ilişkin verilen sabit raporlar var. Kreş yetkilileri, biz böyle bir şey yapmadık, belki çocuk kendi kendine yapmıştır diyor. Ama bir çocuğun eliyle yetişkin insan elinin yapacağı izler aynı olamaz. Bu kadar açıklama yapabiliyoruz, isim de veremiyoruz. Aynı kreşte daha önce başka ailelerin çocukları da kötü muamele ve darpla ilgili bir takım şikayetlerde bulunmuş. Onların yasal süreçleriyle ilgili bilgimiz yok. Burada ilk yapılması gereken, burası kapanacak. Böyle bir kreş olmaz. Bunun cezası 6 ay hapis olsa ne olur, 2 sene hapis olsa ne olur? Bu hapsin de kimseye faydası yok ki. Önemli olan mağduriyeti önlemek, bundan sonra olabilecekleri önlemek" şeklinde konuştu.

Çocuğun çekilen fotoğraflarının da adli makamlara delil olarak sunulduğu olayla alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 13:12:46
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 17:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?