6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Tam 8 gündür kayıplar

Balıkesir'de, 10 yaşındaki Büşra ve Tuğçe isimli kuzenlerin okula giderken kaybolmasının üzerinden tam 8 gün geçti. Kayıp kuzenlerden henüz bir haber alınamazken, İl Jandarma Komutanı, Büşra ve Tuğçe'yi bir an önce bulup ailelerine teslim edeceklerini söyledi.

Vali Hatipoğlu'nun ildeki genel asayiş konuları ve alınan tedbirlerle ilgili yaptığı değerlendirme toplantısına katılan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, 21 Mart 2006 tarihinde Savaştepe'nin Karacalar Köyü'ndeki 10 yaşındaki iki kuzenin kayboluşuyla ilgili olarak ilk defa açıklama yaptı. Çocukları mutlaka bulup ailelerine teslim edeceklerini belirten Albay Katı, şu ana kadar değerlendirilebilecek ciddi bir ip ucunun olmadığını, ancak çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini söyledi. Olayın gerçekleştiği saatten yaklaşık 6.5 saat sonra jandarmaya ihbar edildiğini hatırlatan Alaattin Katı, bu zamanın ciddi bir kayıp olduğunu belirtti.

Kayıp kuzenlerin bulunması için özel bir ekip oluşturulduğunu belirten İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, "21 Mart günü saat 13.00'te olduğunu düşündüğümüz bu konu, aynı gün saat 19.30 sıralarında ilçe jandarmasına intikal ettiriliyor, sonra bizim haberimiz oluyor. Ve o saatten bu yana kesintisiz olarak arama faaliyetlerini yürütüyoruz. Kayboldukları düşüncesiyle öncelikli olarak köyün içinde ve 5 kilometrelik bir sahada ayrıntılı şekilde arazi araması yapıldı. Gerek bizim diğer ilçelerden de getirdiğimiz takviye kuvvetler, gerek iz takip köpekleri, gerekse vatandaşların katılmasıyla büyük çaplı bir arama yapıldı. Bölgedeki bütün kanallara, su kuyularına, ormanlık arazilere bakıldı. Ancak, herhangi bir ize rastlanılmadı. Bu olayın köyün içinde meydana geldiği kuvvetli bir bulgu. Dolayısıyla kaçırılmış olma ihtimali göz önünde bulundurularak, bu yöndeki araştırmalara da devam ediyoruz. Bu iş için özellikle oluşturduğumuz ekip vasıtasıyla çalışmalarımız kesintisiz olarak sürdürülüyor. Ancak, çok önemli olarak değerlendireceğimiz bir ip ucu yok. Fakat, her türlü bilgiyi ayrıntılı olarak değerlendirip inceliyoruz. Aynı gün o bölgede görülen 06 plakalı beyaz renkli bir arabadan bahsedilmişti. Bu araçtaki 2 erkek ve 1 bayanı bulduk, görenlere teşhis ettirdik, bir başka köyde çalışan, olayla ilgisi olmayan insanlar. Ancak, buna benzeyen her türlü bilgiyi titizlikle araştırmaya devam ediyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki, çocuklarımızı başlarına kötü bir şey gelmeden bulup ailelerine teslim edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nun tüm okullarda uygulanmak üzere hazırladığı genelge, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerdeki tüm okullara gönderilerek uygulamaya konuldu. Buna göre, ilk ve orta dereceli okullarda okula gelmediği tespit edilen öğrenciler hemen okul idaresine bildirilerek, anında ailelerine telefon açılarak bilgi verilecek. Balıkesir'deki bu uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığı'nca model kabul edilerek tüm illerde uygulanabileceği kaydedildi.

Savaştepe İlçesi'ndeki olayda, tam gün eğitim gören çocuklar, öğle tatilinde evlerinde yemek yedikten sonra okula giderken kaybolmuştu. Öğleden sonra sınıfta ve okulda olmadıkları tespit edildiği halde ailelerine haber verilmeyen öğrencilerin kaybolduğu akşam saatlerinde anlaşılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 15:42:09
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 16:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?