6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Eski futbolcunun tiryakiliği bacaklarına maloldu

Eski futbolcu Fahri Poyraz'ın sigara yüzünden kangren olan iki ayağı da kesildi.

Bandırma, Jandarma Gücü ve Eskişehir'de uzun yıllar futbol oynayan 45 yıllık sigara tiryakisi Fahri Poyraz'ın 2004 yılının Kasım ayında sigaradan dolayı kangren olan sol ayağı kesilmişti. Sol ayağını kaybetmesine ve doktorların bütün ikazlarına rağmen sigarayı bırakamayan Fahri Poyraz'ın sigaradan dolayı sağ ayağındaki damarlar da tıkanarak kangren oldu. Sigara tiryakisi Poyraz'ın kangren olan sol ayağı, geçen gün Güven Karahan Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla diz üstünden kesildi. Sigara yüzünden 1.5 yıl arayla iki ayağını da kaybeden Poyraz, gençlere sigaradan uzak durmalarını öğütledi.

Yıllarca içtiği sigara yüzünden hayatının karardığını söyleyen Poyraz, "Benim halim sigara içenlere ibret olsun, halim ortada. Önce ayaklar kesiliyor, sonra kollar kesiliyor, hayat bitiyor. Gençlerin sigara içmesini istemiyorum, ben sigara yüzünden iki ayağımı kaybettim" dedi.
Bandırma'da Beşiktaş'ın gönül elçisi olarak tanınan ve Beşiktaş'ın tüm maçlarına giden Poyraz, tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu için Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'den yardım istedi. Başkan Demirören'den akülü araba isteyen Fahri Poyraz, "Benim bunu almaya gücüm yok. Eğer sayın başkanım bana yardım ederse bunu hayatım boyunca unutamam" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 18:02:45
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 18:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?