2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Ayvalık, Almanya'da tanıtılacak

Kızıldeniz'e rakip olan Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nin su altı zenginlikleri, Almanya'nın Dusseldorf şehrinde düzenlenecek Yatçılık Turizm Fuarı ile dünya çapında görücüye çıkıyor.

Son 2 yıldan bu yana yerli ve yabancı turistlerin ve basının büyük ilgi duyduğu Ayvalık her yönüyle tanıtılıyor. Almanya'nın Dusseldorf şehrindeki Yatçılık Turizm Fuarı'nda Ayvalık'ın su altı zenginliklerinin tanıtılması için, Türkiye'nin Frankfurt Kültür Ataşeliği 51 metrekarelik bir alan kiraladı.

Konuyla ilgili olarak Turizm Bakanlığı aracılığı ile Ayvalık Kaymakamlığı'na ve dalış eğitmenlerinden Kemal Çalışkan'a bir davet yazısı gönderildi. Ayvalık Belediyesi'nin de destek vermesi beklenen tanıtım faaliyeti, 21-29 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek.

Kemal Çalışkan, Ayvalık'ın kırmızı mercanları ve deniz canlısı çeşitliliği ile dünyaca ünlü dalış bölgesi Kızıldeniz kadar renkli bir dip yapısına sahip olduğunu belirtti.

Bölgede 5 yıllık çalışma sonucu 20 yeni dalış noktası bulduklarını ifade eden Çalışkan, buralarla birlikte Ayvalık' ta 60 farklı noktada dalış yapılabildiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 13:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?