2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Melekler Ayini gecikmeli olarak yapıldı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Alibey Adası Taksiyarhis Kilisesi'nde, Ortodoks Rumlar için büyük önemi olan melekler ayininin altıncısı yapıldı.
 
Ortodoksların her yıl 5 Eylül akşamı ve 6 Eylül sabahı yaptıkları ayinler, bu sene gecikmeli gerçekleştirildi. Taksiyarhis Kilisesi'nin bahçesinde yapılan ayini, Mosconisya (Cunda) Metropoliteni Apostos Donyalitis yönetti. Her yıl geleneksel yapılan ayine; Amerika, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'den Ortodoks Rumlar katıldı. Yaklaşık 30 kişinin iştirak ettiği ayine, tatillerini Ayvalık'ta geçiren yerli ve yabancı turistler de katıldı. Metropoliten Apostos Donyalitis, "Yalnız Ayvalık değil bütün Türkiye hoşgörüye tanık oluyor. Hristiyanlar yaşıyor, Ermeniler yaşıyor, Museviler yaşıyor. Nasıl ki Almanya'da Türkler yaşıyor, Müslümanlar yaşıyor. Orada da Katolikler var, Hıristiyanlar var, Anglikanlar var. Artık sınırlar düştü. Artık insanların birbirlerine daha fazla yakınlaşması lazım. Dünya globalleşiyor.
Artık fanatikleşmemek lazım. Evet bazı gruplar olabilir ama bu gruplara diğer insanlar iyi niyetle yaklaşmalı. Toplumlar arasına bu nifakları sokan insanları ayırt etmek gerekir" dedi.
 
Papa 16. Venedikus'un söylediği sözler hakkında da görüş bildiren Donyalitis, "Onlar kendi düşünceleridir. Bu konuda İstanbul Patrikhanesi bir basın açıklaması yayınlayarak, bizim düşüncemizi açıkladı" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 13:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?