23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sözcü Gazetesi'nin sahibi öldü

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde günlük yayınlanan Sözcü Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Levent Pamirol, yaklaşık 2 yıldır tedavi gördüğü lenf kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti. Uzun süredir tedavi gördüğü İzmir 9 Eylül Üniversitesi'ndeki tedavisinin ardından dinlenmek için gittiği Bursa'nın İznik İlçesi'nde dün gece aniden fenalaşan gazeteci Levent Pamirol (54), kaldırıldığı Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Pamirol'un ölümü körfez basın camiasını acıya boğdu. Pamirol, Cumartesi günü Burhaniye Koca Camii'nde kılınacak cenaze namazını müteakip Bostancı Köyü'ndeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Bekir Terzioğlu, Pamirol'un ölümünün büyük bir kayıp olduğunu söyleyerek, "Meslektaşları ile kurduğu diyalog ve mesleğinde gösterdiği başarı ile herkesin sevgisini ve saygısını kazanmış bir gazeteciydi. Pamirol'un ölümü hepimizi büyük üzüntüye sokmuştur. Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. 1951 yılında Balıkesir'de doğan Levent Pamirol, Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. 1965 yılında Bursa'da gazeteciliğe başlayan Pamirol, uzun yıllar Günaydın gazetesi Bursa Bölge temsilciliği yaptı.
Ardından 1987 yılında Edremit'e yerleşen Levent Pamirol, burada Körfezde Olay ve Körfezde Star gazetelerinde uzun yıllar idarecilik yaptı. Son olarak 2 yıl önce kurduğu Sözcü Gazetesi ile basın dünyasına farklı bir tarz kazandıran Levent Pamirol, evli ve bir kız çocuğu babasıydı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 18:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meryem IP: 88.243.17.xxx Tarih : 7.03.2008 17:52:52

öldüğüne çook üzüldüm