22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Veliler "tekli" eğitim istiyor


Okul Aile Birliği Başkanı Meral Doğrular, 1983 yılından bu yana derslik yetersizliği yüzünden ikili öğretime devam eden liseye ait olan aynı bahçede bulunan öğretmenevi olarak kullanılan bina ile İhsan Eşsiz Ek Derslikleri'nin devri ile 22 yıl aradan sonra bu tekrar tekli eğitime geçme şansı bulacağını söyledi. Doğrular, "Sabah 07.30'da başlayan dersler akşam saat 18.30'da bitmektedir. Kış aylarında hava 07.15'te aydınlanıp 17.00'da kararmaktadır. Her gün ortalama 700 öğrenci ve 50 öğretmen sabahın karanlığında ve gecenin köründe yollara düşmektedir. Okula Altınova'dan, Badavut'tan, Küçükköy'den Alibey Adası'dan öğrenciler geldiği de düşünüldüğünde bu gerçek bir toplumsal çileye dönüşmektedir. Konuyla ilgili 14.02.2004 tarihli 410-01 no'lu müfettiş raporuna göre, 'Mülkiyeti Ayvalık Lisesi tapu kaydında bulunan, Ticaret Meslek Lisesi tarafından önceden kullanılmış olan ve 23.06.2004 tarih ve 13629 sayılı Balıkesir Valiliği onayı ile Ayvalık Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi'ne tahsis edilen 6 dersliğin bulunduğu binanın tekrar Ayvalık Lisesi'ne tahsis edilmesinin uygun olacağı kanaatimi arz ederim' denilmektedir" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Meral Doğrular, "Okulun tekli eğitime geçmesi için, ihtiyaç olan dersliklerin okula verilmesi halinde 22 yıldır devam eden çiftli eğitim son bulacak. Öğrencilerimizde daha iyi şartlarda ve sürelerde eğitim görme şansı bulacaklar. Müfettiş raporları ve valilik onayına rağmen tahsisi bir türlü onaylanmayan İhsan Eşsiz ek dersliklerinin bir an önce Ayvalık Lisesi kullanımına verilmesini yetkililerden istiyoruz" diye konuştu. Eğitim camiası ve okul velileri, bu ek dersliklerin bir an önce Ayvalık Lisesi'ne tahsisinin eğitimin kalitesi etkileyeceğini vurgulayarak, "Ayvalık Lisesi'nin bu dersliklere acilen ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu.
1959 yılında bizzat Ayvalık halkının yaptırdığı ve bugün öğretmenevi olarak kullanılan bina ile İhsan Eşsiz Ek Derslikleri olarak bilinen binalarda Özel Ayvalık Lisesi'nin eğitim ve öğretimi gerçekleştiriyordu. 1963 yılında bu yapılar resmi olarak Ayvalık Lisesi'ne devredildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 18:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?