18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yazlık sinema günleri 5-11 Eylül'de

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi, Yazlık Sinema Günleri'nde yeniden sinema sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor.
Ayvalık Şehir Kulübü'nde yapılan toplantıda, sinema yapımcısı ve yönetmen Zafer Par, organizasyondan Özay Örs ve Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, 5-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak program hakkında bilgi verildi. Zafer Par, Yazlık Sinema Günleri'ne Ömer Kavur'un hatırasını yaşatmak için "Kırık Bir Aşk Hikayesi" ile başlamayı düşündüklerini belirterek, bugüne kadar 7 filme ulaştıklarını, ancak daha fazla filmi Ayvalıklılar'a göstermek istediklerini söyledi. Par, "Bu bizim için bir ısınma turu. Bakalım Ayvalıklılar bu işe ne kadar sahip çıkacaklar? Bir zamanlar sekiz sineması olan Ayvalık'ta şimdi bir sinema var. Başkanımızın ve bizim gayretlerimiz ile böyle bir fikir gelişti. Yazlık sinema, bir aile kültürüdür" dedi.
Par, Yeşilçam'ın iki dev ismi Kadir İnanır ve sinemanın sultanı Türkan Şoray'ın da programa katılacağını bildirdi. Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise, "Biz geçen sene Ayvalık'ın kültür sanat yönünde bir eksilme hissettik. Ayvalık'ta kültür sanat faaliyetleri yetersiz idi. İnsanların, kültür sanat yoluyla daha çabuk yakınlaştığını, dostlukların pekiştiğini biliyoruz. Geçen sene birincisini başlattığımız Kültür ve Sanat Günleri ilgi gördü. Bu sene daha zengin bir program düzenleyeceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 15:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pınar afacan IP: 88.241.91.xxx Tarih : 4.08.2013 17:29:18

bunlar hep seçim yatırımı, yıllardır başkandan sanatın s'siyle ilgili icraat göremedik bu yıl nedense bi kültür sanat bi altyapı çalışmaları..Neden acaba?