2
Haziran
2024
Pazar
SAĞLIK

Sağlık Haftası çalışmaları

4-10 Eylül tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası dolayısıyla Balıkesir'İn Ayvalık İlçesi'nde Sağlık Bakanlığı'ndan gelen talimat üzerine çeşitli konularda halkı bilgilendirme toplantıları düzenlenmeye başladı.
 
Ayvalık Ticaret Odası'nın ev sahipliği yaptığı bilgilendirme toplantılarında, gripten kalp damar hastalıklarına, obeziteye kadar bir çok konuda sağlık personeline ve vatandaşlara uzmanlar tarafından bilgi veriliyor. Sağlıklı yaşamak hakkında Dr. Neşe Çetinel, grip konusunda da Dr. Fitnat Özgüç bilgiler verdi. Ayvalık Ticaret Odası salonunda yapılan toplantı sonrası Cumhuriyet Meydanı'ndan Migros önüne kadar yürüyüş yapıldı.
 
Dr. Çetinel, "Kalp damar hastalıkları, özellikle yüksek tansiyon, şeker hastalığı, felç, eklem ve kemik rahatsızlıkları, psikolojik rahatsızlıklar, kazalara karşı risk oluşturma gibi önemli hayati ve yüksek sağlık harcamalarına neden olan obezite (şişmanlık) ile savaşmanın en iyi yolu hareketli bir hayat ve düzenli egzersizdir. Bunun yanında beslenme alışkanlıkları da önemli rol oynamaktadır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 15:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?