18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bandırma'da 2 yıldır ete zam yapılmamış

Bandırma Kasaplar Besiciler ve Celepler Odası Başkanı Göksel Karlahan, ilçede kasapların 2 yıldır et ve et ürünlerine zam yapmadıklarını açıkladı. Başkan Karlahan, kasaplarda 2 yıldır dana kıymanın 10 milyondan, kuşbaşı etin 12 milyondan satıldığını söyledi.

Zam yapmaları halinde zaten durgun olan pazarda daha da fazla müşteri kaybedileceğini ifade eden Karlahan, son yıllarda balık bolluğunun da satışları etkilediğini söyledi. Karlahan, "Balık son zamanlarda bollaşınca fiyatları düştü. Vatandaşlar etin kilosuna 10 milyon vermek yerine 2 milyondan palamut yiyor. Vatandaşlar eti de kıymayı da daha rahat alabilsin diye bir süre daha zam yapmayı düşünmüyoruz" dedi.

Bandırma'da halen 52 kasap dükkanı olduğunu belirten Karlahan, oda olarak bütün üyeleri denetlediklerini, sağlıklı et satışının yapılmasını temin ettiklerini söyledi. Bandırma'daki mezbahanın 10 yıldır kapalı olması sebebiyle diğer şehirlerdeki mezbahaları kullandıklarını hatırlatan Karlahan, "Başka şehirlerdeki mezbahaları kullanmak zorunda olduğumuzdan etlerin Bandırma'ya getirilmesi maliyetleri de arttırıyor. Ancak halen yapımı devam eden yeni mezbaha hizmete girdiğinde AB şartlarında hayvan kesiminin yapıldığı modern bir mezbahaya kavuşacağız. Kurban Bayramı'nda deneme kesimlerine başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 19:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?