27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Belediye Meclisi'nde tartışmalı toplantı

Bandırma Belediye Meclisi'nin Eylül toplantısı, Belediye Başkanı Cemal Öztaylan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu arasında sert tartışmalara sahne oldu. 

Meclis oturumunda gündem maddelerinin oylanmasından önce söz alan Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, muhalefetin kendisi hakkında belediyeye ait iki adet benzin istasyonu yerinin satışıyla ilgili iddialarına cevap verdi. Benzinlik alanlarının belediyeye gelir elde etmek amacıyla ve tamamen şeffaf bir şekilde ihale yapılarak satılacağını belirten Öztaylan, muhalefetin iddia ettiği gibi bir peşkeş çekme olayının söz konusu olmadığını söyledi. 

Son aylarda yaptıkları altyapı ve meydan çalışmalarını da sinevizyon eşliğinde tanıtmasının ardından muhalefeti peşkeş iddialarını ispata da davet eden Öztaylan, "Ben bu iki benzinliği değil peşkeş çekmek, babama verirsem şerefsizim. Beni ve komisyonda görev alan arkadaşlarımızı hırsızlıkla suçlayan bu sözler beni derinden yaraladı" dedi. 

Başkan Öztaylan'ın konuşması sırasında söz alan CHP Meclis Grup Sözcüsü Namık Havutça, Öztaylan'ın partililerine haksızlık yaptığını öne sürerek, "Siz bizi daha önce de evrak çalmakla suçlayıp hırsızlıkla itham etmiştiniz. Bunların hesabını yargıda vereceksiniz. Bizimle bu şekilde azarlar gibi konuşmaya hakkınız yok, üslubunuzu değiştirin" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Havutça ile Başkan Öztaylan arasında bir süre devam eden tartışmanın ardından CHP grubu belediye meclisini terk etti. CHP'lilerin ayrılmasının ardından diğer gündem maddeleri üzerinde konuşan Öztaylan, yapımı devam eden itfaiye ve kriz merkezinin açılışının Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından yapılacağını belirterek, norm kadro çalışmalarında da yüzde 30 sınırının altında olması gereken personel giderini düşürmek için uğraştıklarını söyledi. Meclis toplantısında gündemde olan 8 madde oy birliğiyle onaylandı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 18:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?